MATĚJKOVÁ, M. Změny obsahu aktivních látek v plodech jablek a hrušek v průběhu uchovávání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Studentka zpracovala rešerši zaměřenou na charakterizaci vybraných odrůd jablek a hrušek, obsah aktivních látek a možnosti dlouhodobého skladování. V rozsáhlé a časově náročné experimentální části zvládla metody stanovení skupinových antioxidačních parametrů i instrumentální analýzu individuálních fenolických látek typu katechinů metodou HPLC/UV-VIS. K řešení zadaných úkolů přistupovala studentka se zájmem a případné problémy řešila zcela samostatně . Projevila rovněž značnou míru organizačních schopností při plánování experimentů s labilním biologickým materiálem, potřebnou experimentální zručnost a laboratorní dovednosti. Výsledky zpracovala do přehledné práce s minimem chyb. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem doporučuji práci k obhajobě a hodnotím celkovou známkou výborně (A).
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Predložená bakalárska práca Markéty Matějkovej plne zodpovedá zadaniu. Práca sa venuje sledovaniu nízkomolekulových antioxidantov u vybraných druhov ovocia v troch rôznych skladovacích podmienkach v časovom intervale dvoch mesiacov. V teoretickej časti sú stručne popísané sledované antioxidačné látky. Značná časť teórie sa venuje dozrievaniu a skladovaniu ovocia. Práve v tejto časti by som vytkla jednu drobnosť - a to použitie len jedného zdroja literatúry ku kapitolám o dozrievaní a skladovaní. Určite mohli byť aspoň choroby ovocia doplnené obrázkami z iných zdrojov. Na druhú stranu musím povedať, že práca má výbornú a rozsiahlu experimentálnu časť, kde bol odvedený kus práce a výsledky sú spracované naozaj prehľadne a hodnotne. Z experimentálneho hľadiska a s ohľadom na formu spracovania výsledkov študentke nie je čo vytknúť. Práca podáva komplexný súbor dát podložených dostatočnou diskusiou, takže jednoznačne prácu odporúčam k obhajobe.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | B |
eVSKP id 18837