BALAŽOVIČOVÁ, N. Bezpečnost probiotik používaných v potravinách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.
Studentka přistupovala k řešení úkolů bakalářské práce aktivně, se zájmem o řešenou problematiku. Co se týče experimentální části práce, musela zvládnout řadu náročných technik, což se jí podařilo. Požadavky zadání byly splněny.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B |
Úvod a teoretická část bakalářské práce shrnuje poznatky o bezpečnosti probiotik používaných v potravinách. V experimentální části bakalářské práce studentka zvládla řadu náročných experimentálních metod. Z mléčného výrobku Actimel izolovala DNA s použitím magnetických částic. Pomocí polymerázové reakce (PCR) potvrdila přítomnost bakteriální DNA pro doménu Bacteria, rod Lactobacillus a druh Lactobacillus casei, což je v souladu s údaji uváděnými výrobcem. Studentka splnila požadavky zadání; závěr práce je však příliš stručný.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Logické členění práce | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 99735