MIŠÁK, O. Návrh řízení výrobního procesu ve výrobním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2023.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce má výsttižnou strukturu vzhledem k naplnění cíle. Je zpracována na základě konzultací ve vybraném výrobním podniku. Návrh zpracoval vazby mezi zásobováním výrobního procesu a manipulací s materiálem ve skladu Představuje efektivní logistické činnosti pro zkrácení času na výrobu produktu a tím i snížení nákladů na výrobní proces vybraného produktu. Návrh a doporučené metody budou vstupní základnou pro digitalizaci výrobního podniku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Horák, Petr

Diplomová práce vychází z dat získaných na základě reálných zkušeností studenta a praxe získané ve firmě. Data jsou v diplomové práci řádně představena a vysvětlena. Na základě vhodných analýz dospěl student k řešením, z nichž některé již byly ve firmě aplikovány nebo mají potenciál být uplatněny v praxi. Za nejvíce přínosné považuji analýzu činností milkrunistů a analýzu zaplněnosti a trvání jednotlivých tras. Na základě vyhodnocení dat z monitoringu vznikl nový standard práce pro pracovníka milkrunu včetně nové činnosti - balení pickslipů, který byl zaveden do praxe. Návrh je funkční a má očekávaný přínos. Práce je přehledná a srozumitelná s dobrou logickou strukturou. Teoretická část je co do rozsahu i obsahu dostačující. V diplomové práci se vyskytuje několik drobných formálních chyb, které však nemají vliv na výsledek práce. Diplomant ve své závěrečné práci prokázal analytické schopnosti a praktické aplikace lean a logistických principů v reálném výrobním prostředí. Student v průběhu zpracování pravidelně konzultoval své výsledky. Diplomovou práci hodnotím jako velmi dobrou, cíl práce byl splněn a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 149598