PROKOP, D. Podnikatelský plán pro založení ubytovacího zařízení s restauračními službami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Práce je s ohledem na cíle práce a zvolenou problematiku zpracovaná uspokojivě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | D | Cílů, které byli v práci vymezeni, bylo dosaženo a jsou zpracovány na dostatečné úrovni s ohledem na nedostatky v oblasti vymezení tržního výklenku resp. segmentu zákazníků a jeho propojení na obchodní model (návrhovou část) nově zakládané společnosti. | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | V práci jsou použity standardní metody v oblasti tvorby podnikatelských plánů (studie proveditelnosti) pro analýzu a evaluaci výstupů použitých pro následné sestavení jednotlivých částí podnikatelského plánu v oblasti obchodování, marketingu, organizace, financí včetně zhodnocení rizik, jejíchž zpracování je na dobré úrovni. V práci však postrádám provedení vlastního marketingového průzkumu trhu pro lepší identifikaci požadavků (preferencí) zákazníků a následného stanovení optimálního marketingového mixu, na základě výstupu dat z dotazníku. | |
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | Z hlediska odbornosti práce, tak i schopnosti interpretovat dosažené výsledky z analýz a vyvozovat z nich závěry je na dobré úrovni s občasnými chybami z nepozornosti v oblasti pojmů jako poslání, vize a strategie společnosti. | |
Praktická využitelnost výsledků | D | Práce je s ohledem na zvolenou problematiku a zpracování pro praxi přínosná, nicméně postrádá detailnější pohled na finanční stránku navrhovaného "balíčku služeb", uzavíraná partnerství, tak i propracovanosti marketingového mixu s ohledem na vybranou skupinu zákazníků. | |
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | V práci je používaná relevantní terminologie v dané problematice s užitím odpovídající odborné jazykové úrovni. Teoretická, analytická a návrhová část jsou navzájem logicky a systematicky propojeny. Z hlediska formálních náležitosti a gramatické úrovně je práce na dobré úrovni s chybami zejména ve formátování textu a poznámek pod čarou a chybějících odkazů na navazující tabulky či grafy. | |
Práce s informačními zdroji, včetně citací | C | V práci je s citacemi pracováno na dobré úrovni a to s ohledem na veřejně dostupné informace, tak i knižní literaturu. |
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | C | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | C |
eVSKP id 92134