BUBÍK, O. Podnikatelský záměr - založení restaurace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | D | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | C |
Předložená bakalářská práce odpovídá zadání a splňuje stanovené cíle. Po teoretickém úvodu spočívajícím ve výčtu metod postupu a hodnocení podnikatelského záměru je představena vlastní analýza daného podnikatelského záměru. Kladně hodnotím iniciativní přístup autora vycházející jak z vlastního zjištění stavu, tak z dotazníkového šetření. Podnikatelský záměr je zpracován ve třech variantách, výsledky jsou náležitě komentovány. Slabší stránkou je, dle mého názoru, nepříliš kritické přejímání podkladů z literatury, která není v souladu se současným právním stavem (např. v oblasti terminologie současného občanského zákoníku a zákona o obchodních korporací), rovněž tak poněkud povrchní pohled na právní a daňové aspekty různých právních forem podnikání. Dobrý dojem kazí také občasné pravopisné chyby. Práci doporučuji k přijetí a navrhuji hodnocení "B".
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | D |
eVSKP id 117875