BUBÍK, O. Podnikatelský záměr - založení restaurace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Heralecký, Tomáš

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Vůjta, Martin

Předložená bakalářská práce odpovídá zadání a splňuje stanovené cíle. Po teoretickém úvodu spočívajícím ve výčtu metod postupu a hodnocení podnikatelského záměru je představena vlastní analýza daného podnikatelského záměru. Kladně hodnotím iniciativní přístup autora vycházející jak z vlastního zjištění stavu, tak z dotazníkového šetření. Podnikatelský záměr je zpracován ve třech variantách, výsledky jsou náležitě komentovány. Slabší stránkou je, dle mého názoru, nepříliš kritické přejímání podkladů z literatury, která není v souladu se současným právním stavem (např. v oblasti terminologie současného občanského zákoníku a zákona o obchodních korporací), rovněž tak poněkud povrchní pohled na právní a daňové aspekty různých právních forem podnikání. Dobrý dojem kazí také občasné pravopisné chyby. Práci doporučuji k přijetí a navrhuji hodnocení "B".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji D
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 117875