FIALA, P. Stanovení dusičnanů v kořenové zelenině [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Diviš, Pavel

Student splnil požadavky zadání bakalářské práce. Po celou dobu o práci jevil zájem, v laboratoři pracoval samostatně. Student pravidelně využíval konzultací svojí práce s vedoucím práce. Teoretickou i praktickou část práce student dokončil včas. Studenta bylo nutné trochu více usměrovat při psaní práce. I přesto že jde o studenta bakaláře bych očekával lepší schopnosti při interpretaci výsledků, při práci s dostupnou literaturou a při formulování závěrů práce. Celkově hodnotím práci studenta známkou B., tj. velmi dobře a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Štursa, Václav

Student Fiala se ve své práci zabýval obsahem dusičnanů v různých druzích zeleniny. Zadání práce bylo splněno. Práce je členěna do několika kapitol logicky na sebe navazujících a kompletně diskutující danou problematiku. Výsledky jsou zpracovány přehledně, jediné, co mi chybělo, tak sloupcový graf s výsledky měření obsahu dusičnanů kořenové zeleniny pěstované v běžné kvalitě. Výsledky jsou správně interpretovány a diskutovány. Literární rešerše čtivě řeší problematiku obsahu dusičnanů v potravinách. Jedinou drobností bych zmínil výklad legislativy, kdy limity kontaminujících látek v potravinách jsou řešeny Nařízením Komise (ES) č. 1881/2006. Nicméně tato drobnost celkově nesnižuje úroveň rešerše. Literatura byla citována správně, autor využil celkem 56 literárních zdrojů včetně zahraniční literatury a aktuálních článků, přesto je v seznamu literatury několik odkazů, které nejsou citovány správně podle normy. Celkově je práce zpracována na velmi dobré úrovni, až na pár výjimek autor používá odborný jazyk a občasné překlepy nesnižují celkovou kvalitu práce. Závěry jsou formulovány v souladu jak s naměřenými výsledky, tak s porovnáním vlastních výsledků s jinými autory, kteří se zabývají podobnou problematikou. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji celkovou známkou „A“.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Využití literatury a její citace B
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 108022