FOREJTAROVÁ, D. Bezová šťáva, vlastnosti a možnosti jejího využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Vránová, Dana

Úkolem BP bylo otestovat kvalitu technologického zpracování bezové a vinné šťávy a zhodnocení obsahu jejich minerálních složek. Pracovala svědomitě a pečlivě, pozitivně hodnotím i aktivní přístup při vypracování rešerše k danému tématu. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím výborně/A

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vespalcová, Milena

Bakalářka Darina Forejtarová shrnula v literární části své práce informace a důvody pro intenzívnější využívání plodů bezu černého v České republice. V mikrobiologicky zaměřené části experimentální pak zhodnotila mikrobiální kontaminaci šťávy, kterou výrobce nedostatečně tepelně ošetřil. Předložená bakalářská práce je napsána přehledně, prezentuje vysokou úroveň písemných vyjadřovacích schopností autorky. Je zřejmé, že studentka výborně zvládla i práci experimentální a její zhodnocení formou grafů, tabulek a diskuse.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A Doporučuji samostatně nečíslovat kapitoly, které mají jen několik řádků (např. 4.3.1 nebo 4.3.2).
Závěry práce a jejich formulace B U tak kvalitní práce bych si představovala o něco delší závěr.
Splnění požadavků zadání A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 10073