FOREJTAROVÁ, D. Bezová šťáva, vlastnosti a možnosti jejího využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Úkolem BP bylo otestovat kvalitu technologického zpracování bezové a vinné šťávy a zhodnocení obsahu jejich minerálních složek. Pracovala svědomitě a pečlivě, pozitivně hodnotím i aktivní přístup při vypracování rešerše k danému tématu. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím výborně/A
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Bakalářka Darina Forejtarová shrnula v literární části své práce informace a důvody pro intenzívnější využívání plodů bezu černého v České republice. V mikrobiologicky zaměřené části experimentální pak zhodnotila mikrobiální kontaminaci šťávy, kterou výrobce nedostatečně tepelně ošetřil. Předložená bakalářská práce je napsána přehledně, prezentuje vysokou úroveň písemných vyjadřovacích schopností autorky. Je zřejmé, že studentka výborně zvládla i práci experimentální a její zhodnocení formou grafů, tabulek a diskuse.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | Doporučuji samostatně nečíslovat kapitoly, které mají jen několik řádků (např. 4.3.1 nebo 4.3.2). | |
Závěry práce a jejich formulace | B | U tak kvalitní práce bych si představovala o něco delší závěr. | |
Splnění požadavků zadání | A |
eVSKP id 10073