NOVOTNÁ, H. Vliv dezinfekčních prostředků na obsah kyseliny mléčné při výrobě rafinovaného cukru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.
1. Využívá se dezinfekční prostředek BetaStab i v jiném potravinářském průmyslu než v cukrovarnictví ? 2. Co vzniká inverzí sacharózy a jaký to má vliv při extrakci? 3. Proč je alfa aminodusík považován za škodlivý? Co ovlivňuje?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | B | ||
Studium literatury a její zpracování | C | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | C | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | C | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | B | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Diplomová práce Bc. Hedviky Novotné se věnuje studii účinnosti různých dezinfekčních prostředků používaných v cukrovarnictví. Předložená práce je zpracována na 51 stranách. V teoretické části práce, s rozsahem 24 stran, autorka popisuje technologii výroby cukru a využívané dezinfekční prostředky. K textu mám pár formálních připomínek. Pro vypracování své práce autorka čerpala celkově pouze z 33 literárních zdrojů, z větší části tvořené zdroji v podobě skript a internetových zdrojů. V průběhu celé teoretické části se pak velmi často objevuje pouze několik hlavních zdrojů. Dále do vysokoškolské práce nepatří zdroje jako je wikipedie, či učebnice středoškolské chemie. V experimentální části práci, která zaujímá 10 stran, jsou srovnávány dva dezinfekční přípravky. Sledován je obsah kyseliny mléčné a glukózy, pomocí kterých je hodnocena přítomnost kontaminace. Koncentrace glukózy je sledována rovněž z hlediska technologických ztrát během procesu. V práci bylo rovněž řešeno srovnání biovýroby s konvenčním zpracováním řepy. Naměřená data byly staticky zpracovány a jsou prezentovány formou tabulek a grafů. Výsledky jsou dobře okomentovány a shrnuty do jasně formulovaného závěru. Oceňuji především diskuze výsledků a jejich srovnání s odbornou literaturou. Autorka splnila zadání své práce, proto doporučuji práci k obhajobě a hodnotím celkovou známkou "C".
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | C | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | C | ||
Využití literatury a její citace | E | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | C | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 101668