KOCOURKOVÁ, H. Charakterizace mikroorganismů v jogurtech a probiotických výrobcích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Experimentální část práce byla vypracována na Univerzitě v Neapoli pod vedením prof. Giaulungii Mauriello. Z rozsáhlých výsledků, které autorka v diplomové práci získala je zřejmé, že pracovala s výrazným pracovním nasazením a se zájmem o řešenou problematiku. Autorka analyzovala celkem 32 vzorků jogurtů a probiotických preparátů. Při řešení úkolů musela zvládnout řadu náročných mikrobiologických a molekulárně genetických postupů. Autorka identifikovala jednotlivé izoláty druhu Streptococcus thermophilus a rodu Lactobacillus a s využitím RAPD prokázala diverzitu mezi bakteriálními kmeny. Velmi náročné bylo rovněž zpracování výsledků a jejich interpretace, které autorka prováděla samostatně na ChF v Brně. Výsledky, které autorka získala jsou originální a vhodné pro publikování.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Is there some method how to selectively enumerate probiotic bacteria in commercial products? Describe positive effects of probiotics on human health. Is it possible to use described methods for enumeration of probiotics in other types of food (meat, vegetable products)?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 8446