GÁLLOVÁ, E. Výroba ovocných kojeneckých výživ a jejich kontrola [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Vitoulová, Eva

Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou výborně / A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce B
Závěry práce a jejich formulace A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Babák, Libor

Práce má rešeršní charakter a zabývá se problematikou výroby a kontroly ovocných kojeneckých výživ. Text, vycházející mj. z platné legislativy ČR, podává ucelený přehled surovin užívaných k výrobě výživy, uvádí stěžejní nebezpečné kontaminanty vč. metod jejich analýzy a popisuje základní principy procesu výroby kojeneckých výživ. Práce je z odborného i formálního hlediska na dobré úrovni, diskutovat lze snad pouze z chemického pohledu nepřesné označení "cukr" (kap.4.3.3). Též kvalita některých obrázků je poněkud snížená (obr.3,5). Kapitoly práce jsou srozumitelné, výstižné a logicky uspořádané. Množství literárních odkazů je dostačující, menší počet zahraničních citací je z hlediska charakteru práce vcelku pochopitelný. V závěru jsou pak shrnuty hlavní myšlenky. Lze tedy konstatovat, že cíle práce byly zcela splněny, práci proto doporučuji k obhajobě a hodnotím ji stupněm "A" (výborně).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 18868