GÁLLOVÁ, E. Výroba ovocných kojeneckých výživ a jejich kontrola [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou výborně / A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B |
Práce má rešeršní charakter a zabývá se problematikou výroby a kontroly ovocných kojeneckých výživ. Text, vycházející mj. z platné legislativy ČR, podává ucelený přehled surovin užívaných k výrobě výživy, uvádí stěžejní nebezpečné kontaminanty vč. metod jejich analýzy a popisuje základní principy procesu výroby kojeneckých výživ. Práce je z odborného i formálního hlediska na dobré úrovni, diskutovat lze snad pouze z chemického pohledu nepřesné označení "cukr" (kap.4.3.3). Též kvalita některých obrázků je poněkud snížená (obr.3,5). Kapitoly práce jsou srozumitelné, výstižné a logicky uspořádané. Množství literárních odkazů je dostačující, menší počet zahraničních citací je z hlediska charakteru práce vcelku pochopitelný. V závěru jsou pak shrnuty hlavní myšlenky. Lze tedy konstatovat, že cíle práce byly zcela splněny, práci proto doporučuji k obhajobě a hodnotím ji stupněm "A" (výborně).
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 18868