VRBA, L. Návrh technologie výroby dávkovacího komponentu potravinářského stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2023.

Posudky

Posudek vedoucího

Zemčík, Oskar

Autor navrhoval technologii výroby dílu potravinářského stroje. V úvodní části nejprve popsal funkci vyráběných dílů. Následně řešil technologičnost konstrukce a navrhl dvě varianty technologie výroby na pětiosém obráběcím centru a soustružnickém obráběcím centru. V technicko-ekonomickém hodnocení pak autor označil obě varianty jako srovnatelné z funkčního hlediska a prakticky totožné z hlediska ceny výroby, první varianta pak měla kratší výrobní časy. Autor splnil zadání bakalářské práce. Pozitivně hodnotím především praktickou aplikaci. Práci doporučuji k obhajobě. K práci mám následující připomínky: - str.19 Fotografie řezné destičky rozhodně nepředstavuje "schéma nástroje" - Označit jeden z variantních technologických postupů jako hlavní, není vhodné (preferovaný postup by měl být volen až po posouzení dvou variant). - Technologičnost konstrukce by si zasloužila podrobnější rozbor s rozčleněním na jednotlivá kritéria. - Není patrné zda požadované změna tvaru (otvor vrtaný pod jiným úhlem) bude schválená zákazníkem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Sliwková, Petra

Bakalářská práce se zabývá návrhem technologie výroby součástky pro konkrétní firmu včetně návrhu strojů, nástrojů a měřidel. Po grafické stránce je práce zpracována na výborné úrovni. Práce je přehledná a srozumitelná. V práci se vyskytují překlepy (např. technicko-ekonimocké, …) a nepřesnosti (Strojní časy byly zjištěny z CAM systému GibbsCAM a jsou uvedeny v jednotlivých úsecích v dané operaci v tabulce 8. – Tabulka 8 Seznam měřidel pro Junker EJ 29 Silver [26; 29; 32].) Podklady potřebné pro svoji práci bakalář čerpal převážně z elektronických zdrojů, o které se také opírá. Práce je zpracována v souladu se zadáním a splňuje náležitosti dané příslušnými předpisy pro vysokoškolské kvalifikační práce. Doporučuji bakalářskou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 147900