DRAHOVZALOVÁ, K. Ověření pravosti pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Studentka je experimentálně zručná, v průběhu bakalářské práce byla velmi aktivní. Cíl práce byl podle mého názoru splněn na výbornou.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | A |
Teoretická část BP je velmi kvalitně zpracovaná, uceleně popisuje technologii výroby pomerančových šťáv vč. současné legislativy. Drobné formální nedostatky nesnižují odbornou kvalitu práce. Jazyková úroveň je dobrá. Fyzikální jednotky jsou v práci nevhodně uváděny v dvojím formátu, např. mg/l a mol.l-1. Vlastní výpočty jsou místy až příliž detailní, mnohde by stačila přehledná tabulka s výsledky. Za zásadní chybu z chemického hlediska však považuji opakující se tvrzení (např. str. 38) že veličina M (molární hmotnost) s jednotkou g/mol je relativní molekulová hmotnost. Relativní molekulová hmotnost se značí Mr a je bezrozměrná. Tabulky ve výsledkové části nejsou číslované. Za poněkud chudší považuji i množství literárních odkazů, většina z nich jsou normy a nejsou zde prakticky žádné zahraniční publikace. Domnívám se též, že dílo rozsahu BP by mělo obsahovat poněkud delší závěr než jednu větu o 2 řádcích - viz str. 46. Celkově však lze konstatovat, že byly naplněny cíle práce a lze ji tak doporučit k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | C | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | C |
eVSKP id 8408