VÁLKOVÁ, N. Podnikatelský záměr na založení kavárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Cílem práce je vypracování podnikatelského záměru na založení kavárny. Cíl považuji za splněný. Plán se opírá o zpracované analýzy a rovněž vlastní výzkum zaměřený na očekávání zákazníků. Analýzy jsou strukturovány dobře a s relevantními závěry shrnutými ve SWOT analýze. Připomínku mám k faktu, že některé externí faktory jsou uvedeny mezi interními - např. závislost na dodavatelích je typicky hrozba. Jednotlivé plány včetně finančního jsou zpracovány pečlivě a na dobré odborné úrovni. Práce je na odpovídající formální úrovni, doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Dobu návratnosti máte vypočtenu na 0,67 roku. Máte k dispozici srovnání s podobnými podniky, na jaké úrovni se DN u tohoto typu podnikání pohybuje?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B |
Bakalářská práce předkládá návrh podnikatelského plánu na založení kavárny ve Slavkově. Autorka v práci prokázala schopnost využít získaných teoretických poznatků v analytické a návrhové části. Práce má logickou a přehlednou strukturu. Návrhová část obsahuje detailně a přehledně zpracovaný podnikatelský plán, který je velmi dobře aplikovatelný. Návrhy vycházejí z velmi dobré znalosti prostředí autorkou. Kaváren s kvalitní nabídkou sortimentu je stále málo, tak držím palce při jejím rozjezdu. Cíl práce byl naplněn. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: 1. U plánované propagace bistra zmiňujete využití letáku, máte představu o jeho pojetí (krom zdařilého loga), na co byste se zaměřila a co pro bistro chtěla na něm chtěla zdůraznit? 2. V kap. 4.5.1 zmiňujete vybavení kavárny. Máte představu o jejím interiéru, z hlediska vybavení v určitém stylu/duchu a tím i následné celé atmosféry? Jakou atmosféru byste chtěla, aby z ní zákazníci vnímali, a jak se to případně projeví v jejím vybavení a celkovém vzhledu?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | Cíl práce byl splněn na dobré úrovni. | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | Studentka použila vhodné metody, které jsou dobře aplikovány. Možná by bylo dobré pro kavárnu jen využít rozšířený marketingový mix 7P. Chybí shrnutí analýzy konkurence, co z ní tedy pro Vaši plánovou kavárnu vyplývá, a shrnutí SWOT analýzy. | |
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | Podnikatelský plán je srozumitelně zpracován a je možné ho začít implementovat. Možná jen doplnění informací, že před získáním živnostenské oprávnění je vhodné zajistit si certifikát HACCP a zpracovat dokumentaci BOZP a PO. | |
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | A | ||
Práce s informačními zdroji | A |
eVSKP id 133628