VÁLKOVÁ, N. Podnikatelský záměr na založení kavárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebovský, Vít

Cílem práce je vypracování podnikatelského záměru na založení kavárny. Cíl považuji za splněný. Plán se opírá o zpracované analýzy a rovněž vlastní výzkum zaměřený na očekávání zákazníků. Analýzy jsou strukturovány dobře a s relevantními závěry shrnutými ve SWOT analýze. Připomínku mám k faktu, že některé externí faktory jsou uvedeny mezi interními - např. závislost na dodavatelích je typicky hrozba. Jednotlivé plány včetně finančního jsou zpracovány pečlivě a na dobré odborné úrovni. Práce je na odpovídající formální úrovni, doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Dobu návratnosti máte vypočtenu na 0,67 roku. Máte k dispozici srovnání s podobnými podniky, na jaké úrovni se DN u tohoto typu podnikání pohybuje?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kaňovská, Lucie

Bakalářská práce předkládá návrh podnikatelského plánu na založení kavárny ve Slavkově. Autorka v práci prokázala schopnost využít získaných teoretických poznatků v analytické a návrhové části. Práce má logickou a přehlednou strukturu. Návrhová část obsahuje detailně a přehledně zpracovaný podnikatelský plán, který je velmi dobře aplikovatelný. Návrhy vycházejí z velmi dobré znalosti prostředí autorkou. Kaváren s kvalitní nabídkou sortimentu je stále málo, tak držím palce při jejím rozjezdu. Cíl práce byl naplněn. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: 1. U plánované propagace bistra zmiňujete využití letáku, máte představu o jeho pojetí (krom zdařilého loga), na co byste se zaměřila a co pro bistro chtěla na něm chtěla zdůraznit? 2. V kap. 4.5.1 zmiňujete vybavení kavárny. Máte představu o jejím interiéru, z hlediska vybavení v určitém stylu/duchu a tím i následné celé atmosféry? Jakou atmosféru byste chtěla, aby z ní zákazníci vnímali, a jak se to případně projeví v jejím vybavení a celkovém vzhledu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíl práce byl splněn na dobré úrovni.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Studentka použila vhodné metody, které jsou dobře aplikovány. Možná by bylo dobré pro kavárnu jen využít rozšířený marketingový mix 7P. Chybí shrnutí analýzy konkurence, co z ní tedy pro Vaši plánovou kavárnu vyplývá, a shrnutí SWOT analýzy.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B Podnikatelský plán je srozumitelně zpracován a je možné ho začít implementovat. Možná jen doplnění informací, že před získáním živnostenské oprávnění je vhodné zajistit si certifikát HACCP a zpracovat dokumentaci BOZP a PO.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 133628