KLIMECKÝ, F. Návrh zdokonalení marketingového mixu společnosti Duostav KB s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Havíř, David

Práce je postavena na základních odborných zdrojích, dále na analýze využívající adekvátních metod. Jednotlivé části práce jsou zpracovány důkladně. Samotné návrhy se přímo i nepřímo orientují na vymezený cíl. Z práce je evidentní zodpovědný přístup autora k řešení zvoleného problému a hlubší vhled do odvětví i dané problematiky. Celkově má práce velmi dobrou úroveň. Uvádíte, že je na zlepšování marketingového mixu vedení společnosti do značné míry vytíženo, přičemž nemá možnost najmout dalšího pracovníka – z jakého důvodu tak nemůže učinit? Dokážete stručně shrnout, jak vaše jednotlivé návrhy zlepší marketingový mix společnosti, v čem bude přínos pro zákazníka, v čem pro firmu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Práce skrze zvolené analýzy a konkrétní návrhy směřuje k naplnění stanoveného cíle.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup řešení je převážně logický, práce využívá metod, které jsou pro tento typ práce adekvátní. Místy se práce vzdaluje od vytyčeného cíle.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Obsah teoretické části vytváří východiska pro zpracování analýz a výsledky analýz jsou dále využívány pro návrh opodstatněných doporučení.
Praktická využitelnost výsledků A Návrhy vycházejí z poznatků jednotlivých analýz, přičemž zpracování je převážně důkladné. Autor dokáže své návrhy vnímat v širším kontextu, a tak jde pro podporu realizace svými doporučeními za hranice vytyčeného cíle. Výsledky lze považovat za přínosné.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce má nadstandardní délku, vhodnou a jasnou strukturu, použitá terminologie i odborná jazyková úroveň je adekvátní. Výtka může být směřována k vysokému počtu velmi krátkých kapitol.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Práce vychází převážně ze základních odborných zdrojů, v některých částech práce jsou využity nepůvodní méně odborné zdroje. Obecně je se zdroji pracováno adekvátně.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kaňovská, Lucie

Bakalářská práce předkládá návrhy v oblasti zlepšení marketingového mixu společnosti Duostav KB s.r.o. Autor v práci prokázal schopnost využít získaných teoretických poznatků v analytické a návrhové části. Práce má logickou a přehlednou strukturu. Návrhová část obsahuje praktické návrhy dobře využitelné ve stavební společnosti. Návrhy vycházejí z dobré znalosti prostředí autorem práce. Cíl práce byl naplněn. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: 1. Máte představu o možném časovém plánu Vámi navržených návrhů? 2. Našel byste nějaká rizika, která by se mohla objevit při plnění Vašich návrhů a je možné je nějak eliminovat?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Stanovený cíl práce byl naplněn na velmi dobré úrovni.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autor zvolil vzhledem k tématu práce správný postup a adekvátní metody. Některé oblasti mohly být konkrétněji popsány (např. srovnání konkurence a jejího marketingového mixu či analýza zákazníků a jejich preference k plánovaným návrhům). SWOT není shrnuta, ale v závěru analytické části jsou na základě analýzy vyhodnoceny jednotlivé nástroje market. mixu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Student prokázal schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich odpovídající závěry.
Praktická využitelnost výsledků C Návrhy vycházejí z provedených analýz a odpovídají současné situaci podniku. Návrhy jsou praktické a přínosné, nicméně mohly být podpořeny právě vhodnými analýzami (viz výše). U návrhů by bylo dobré Informace ještě přidat jejich časový plán, možná rizika realizace návrhů a očekávané přínosy.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce má logickou a přehlednou strukturu a využívá standardního členění do kapitol.
Práce s informačními zdroji C Autor v práci využívá adekvátních informačních zdrojů, které jsou vhodně citovány. V návrhové části u některých vymezeních cen návrhů chybí jejich zdroj.
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 134448