ZBOŘIL, J. Design samoobslužné řezačky na chléb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Pro design je důležité i hodnocení designérských kvalit práce: řešení modelu - C, úroveň tvarové kultivace - A, barevnost navrženého designu - A a grafická úprava výkresů - B. Tvarově netradiční řešení disponuje celou řadou promyšlených uživatelských inovací, jako např. možnost šikmého řezu, krájení více druhů pečiva a možnost využití odpadu z řezacího procesu. Grafické rozhraní displeje je řešeno přehledně a čitelně. Jednoduché tvarování vnějšího pláště řezačky zohledňuje hygienické nároky na takovýto typ produktu. Bakalářská práce splňuje všechny body zadání a obsahuje vlastní řešení tématu Design samoobslužné řezačky na chléb v oboru průmyslový design.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků a cílů zadání | B | ||
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Vlastní přínos a originalita | A | ||
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | B | ||
Logické uspořádání práce a formální náležitosti | A | ||
Grafická, stylistická úprava a pravopis | B | ||
Práce s literaturou včetně citací | A | ||
Samostatnost studenta při zpracování tématu | A |
Pro design je důležité i hodnocení designérských kvalit práce: řešení modelu - C, úroveň tvarové kultivace - B, barevnost navrženého designu - A a grafická úprava výkresu - B. Student akcentoval ve své práci zpříjemnění uživatelského výrazu výrobku, což se mu podařilo jen částečně. Uvítal bych i názornější ukázku začlenění do interiéru. Bakalářská práce splňuje všechny body zadání a obsahuje vlastní výsledky k tématu design samoobslužné řezačky na chléb v oboru průmyslový design.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků a cílů zadání | A | ||
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Vlastní přínos a originalita | B | ||
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | B | ||
Logické uspořádání práce a formální náležitosti | A | ||
Grafická, stylistická úprava a pravopis | B | ||
Práce s literaturou včetně citací | A |
eVSKP id 92388