PÁTER, V. Studie proveditelnosti založení bezlepkové pizzerie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebovský, Vít

Cílem práce bylo vypracování studie proveditelnosti pro provozování bezlepkové pizzerie. Cíl práce hodnotím jako splněný. Práce je strukturovaná logicky a systematicky a dodržuje doporučené postupy studie proveditelnosti. Analýzy jsou zpracovány dobře a s relevantními závěry, návrhy systematicky navazují na zpracované analýzy. Správný je rovněž závěr studie, že provozování čistě bezlepková pizzerie je příliš rizikový podnik. Práce je na dobré odborné i formální úrovni. Práci doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Jaké změny v podnikatelském záměru byste doporučil, aby bylo možné podnik dlouhodobě provozovat?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Vraniak, Lukáš

Rozsiahla záverečná práca pomocou vhodných metód a nástrojov dospela k zadefinovanému cieľu - odhaleniu nerentabilnej realizovateľnosti zavedenia bezlepkovej pizzérie. Úvodná časť vhodne vysvetľuje pojmy a teoretické prístupy, z ktorých práca vychádzala. Široké spektrum aspektov, ktorým je venovaná analytická časť práce poskytuje dostatočné informácie pre základné rozhodovanie o realizovateľnosti. Výsledky práce sú interpretované správne a v súlade so stanoveným cieľom.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 133626