DAMBORSKÁ, A. Studium chemicko-fyzikálních vlastností vysokoproteinových pekařských směsí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2024.
Bc. Alexandra Damborská pracovala na tématu, který by měl přispět k rošíření trhu o vysokoproteinové varianty mouk pro různé typy pekařských a cukrářských aplikací. Alexandra během realizace své DP nastudovala dopodrobna teoretický základ, což přispělo ke hladkému průběhu experimentů. Ty byly z velké míry realizovány na externím pracovišti podniku Mlýny J. Voženílek. V laboratořích mlýna provedla zásadní reologická měření nově vytvořených pekařských směsí. Studentka si poradila se spracováním velkého množství experimentálních dat, pomocí statistických postupů je vyhodnotila a předložila kvalitní text, který splňuje všechny nároky na VŠKP na FCH VUT. Alexandra Damborská pracovala samostatně, do práce vložila velkou část svých originálních myšlenek. Celkově jsem byl s výkonem studentky spokojen, prokázala schopnosti vědecky pracovat a psát slohově velmi čitelné texty. Její výkon i samotnou diplomovou práci hodnotím známkou A - výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Práce Bc. Damborské je sepsána na přibližně 50 stranách čistého textu, z toho 20 stran je teoretická část a na 15 stranách jsou popsány a diskutovány dosažené výsledky. Pro zpracování své diplomové práce studentka použila 90 informačních zdrojů, zejména odborných cizojazyčných publikací. Formální úroveň práce je velmi dobrá, autorka se drží předepsaných pravidel pro psaní VŠKP, práce je jazykově dobře zpracována s minimem typografických či jiných chyb. Studentka splnila vše co bylo požadováno v zadání práce. Samotné téma práce je velmi zajímavé a navazuje na výzkum prováděný a rozvíjený v posledních letech na Ústavu chemie potravin a biotechnologií. Vysoce hodnotná je spolupráce s průmyslovým partnerem která byla uskutečněna v rámci této diplomové práce. Studentka při sepisování diplomové práce potvrdila, že se dobře orientuje v řešené problematice, a že umí pracovat s dosaženými výsledky z prováděných experimentů, a to ať už z hlediska zpracování dat, nebo z hlediska kritického hodnocení dosažených výsledků. Práci Bc. Damborské považuji za vysoce kvalitní a ve všech bodech hodnocení jí známkuji stupněm A-výborně. Celkově práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A-výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 157128