MÁCOVÁ, R. Posílení konkurenceschopnosti firmy pomocí návrhu změny marketingové strategie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Práce má dobrou úroveň a studentka jednoznačně prokázal schopnost aplikovat získané znalosti.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 | C | Citace mohly být v některých částech uvedeny přehlednější formou. Větší důraz na propracovanost citací mohl být kladen v analytické části. | |
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň | C | Občasné gramatické chyby. Špatná kvalita některých vkládaných obrázků. V analytické části chybí popisky některých obrázků. | |
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) | A | Rozsah teoretické části je odpovídající a obsahuje dostatečné vymezení tématu jak pro analytickou tak návrhovou část. | |
Odborná úroveň navrhované části | B | Návrhy mají poměrně jednoznačnou strukturu a vesměs se opírají o odborné přístupy. Zaměřují se jak na charakteristiku návrhů tak na způsob jejich realizace. V kontextu analýzy chybí zhodnocení změn z pohledu hodnotového řetězce | |
Přínos a praktické využití návrhu | A | Návrhy jsou potenciálně přínosné. Z hlediska hodnocení přínosů by bylo užitečné lépe prezentovat celkový souhrn přínosů, rizik, předpokladů realizace apod. | |
Iniciativa a samostatnost při zpracování | A | Samostatný a iniciativní přístup. | |
Splnění cíle a rozsahu zadání | A | Cíl a rozsah zadání byly splněny v dostatečné míře. | |
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) | B | Analytická část využívá řadu metod, což přispívá k lepšímu poznání problému. U analýzy hodnotového řetězce mohla být větší pozornost věnována charakteristice provázanosti jednotlivých aktivit a vlivu této provázanosti na vytvářenou hodnotu. Analýza konkurence obsahuje řadu informací - bylo by vhodné jasněji prezentovat souhrnné srovnání. Dobře je pojat celkový souhrn analýzy. |
eVSKP id 54488