VÁLKOVÁ, M. Metody studia fosfoproteinů rostlin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Fohlerová, Radka

-

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Kvalita zpracování výsledků B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Lochman,, Jan

Předkládaná bakalářská práce je zpracována na velmi dobré úrovni, kdy z teoretického úvodu práce vyplývá velmi dobré pochopení poměrně složitého problému fosforylace proteinů studentkou. Práce je psána velmi čtivou formou pouze s několika pravopisnými a stylistickými chybami. Jedinou slabší stránkou je interpretace výsledků, zvláště v kapitole 4.3 týkající se přípravy vzorku pro CE-LIF analýzu. Zde by si výsledky zasloužili lepší popis a případnou diskuzi. K práci mám pouze následující dotazy: 1. V teoretickém úvodu není uvedena možnost detekce fosforylací jednotlivých aminokyselin pomocí protilátek. Tato metoda detekce je u živočichů poměrně častá, je možná rovněž u rostlin? (jsou protilátky rovněž proti rostlinným fosforylovaným proteinům?) 2. Proč při pokusech s malachitovou zelení byly jako kontrolní proteiny použity BSA a albumin, liší se nějak chemické chování hovězího sérového albuminu a albuminu lidského? 3. Čím si vysvětlujete poměrně značné odštěpení fúzního proteinu (GFP ) během skladování? Jinak však práce velmi dobře splňuje všechna požadovaná kritéria a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 277