JAKUBČÍK, M. Návrhy změny marketingového mixu podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Kaňovská, Lucie

Bakalářská práce předkládá návrhy v oblasti změn marketingového mixu podniku Pekařství – bistro Křižákovi. Autor v práci prokázal schopnost využít získaných teoretických poznatků v analytické a návrhové části. Práce má logickou a přehlednou strukturu. Návrhová část obsahuje praktické návrhy velmi dobře využitelné v bistru, které jsou naplánovány i s ohledem na čas a realizaci. Návrhy vycházejí z velmi dobré znalosti prostředí podniku autorem. Cíl práce byl naplněn. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: 1. Prezentoval jste své návrhy společnosti Pekařství – bistro Křižákovi, pokud ano, jak je na jejich realizaci nahlíženo? 2. Kdyby společnost musela vybrat jen některé z Vašich návrhů, jaké byste prioritě doporučil a proč?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Stanovený cíl práce byl naplněn na velmi dobré úrovni.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Autor zvolil vzhledem k tématu práce správný postup a adekvátní metody. Bylo také využito dotazníkového šetření.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Student prokázal dobrou schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich odpovídající závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Návrhy vycházejí z provedených analýz a odpovídají současné situaci podniku. Návrhy jsou aplikovány pro rozšířený marketingový mix, což zvyšuje ucelenost návrhů pro celý podnik. Student se snažil objektivně zhodnotit své návrhy, včetně časového harmonogramu realizace návrhů, odhadu nákladů a vyhodnocení návrhů z hlediska možných rizik realizace návrhů a očekávaných přínosů.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce má logickou a přehlednou strukturu a využívá standardního členění do kapitol.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Autor v práci využívá adekvátních informačních zdrojů, které jsou vhodně citovány.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Havíř, David

Práce je postavena na odborných zdrojích, dále na analýze výborně využívající vhodných metod. Samotné návrhy jsou dostatečně objasněny, orientují se na vymezený cíl a lze je obecně považovat za přínosné. Z práce je evidentní zodpovědný přístup autora při zpracování, plné porozumění problematice a jeho komplexní přístup. Celkově má práce výbornou úroveň.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Práce zcela naplňuje stanovený cíl.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup řešení je logický, práce výborně využívá metod, které jsou pro tento typ práce adekvátní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A V práci jsou získány informace od stávajících zákazníků, které jsou dále využity pro návrh zlepšení za účelem zvýšení spokojenosti a loajality zákazníků.
Praktická využitelnost výsledků A Návrhy vycházejí z poznatků z analýz, samotná doporučení jsou objasněna. V případě úspěšné realizace návrhů lze očekávat jejich přínos pro zvolený podnik.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce má nadstandardní délku, vhodnou a jasnou strukturu, použitá terminologie i odborná jazyková úroveň je adekvátní.
Práce s informačními zdroji B Práce vychází z odborných zdrojů, se kterými je pracováno převážně adekvátně.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 133752