POSPÍŠIL, J. Bezdrátové měření teploty připravovaného pokrmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Zuth, Daniel

Práce se zabývá konstrukcí modelu zařízení pro online sledování teploty připravovaného masa. Práce je rozdělena na teoretickou část, která popisuje teorii měření teploty a elektroniku potřebnou pro konstrukci. V praktické části je popsána vlastní konstrukce navrhovaného zařízení. Vzhledem k tomu, že se jedná o funkční model, tak by bylo vhodné do práce vložit i ukázky měření, grafy atd. Předloženou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Matyáš, Pavel

Bakalářská práce se zabývá vývojem bezdrátového měření teploty připravovaného pokrmu.Výstupem práce je funkční zařízení postavené na vývojovém kitu. V teoretické části se student podrobně seznámil s jednotlivými typy teploměrů a jejich principy, s mikrokontroléry a s jejich spánkovými režimy. V případě kapitoly věnované bezdrátovým technologiím se student věnuje pouze technologii Bluetooth (BT), která byla v práci využita k přenosu teploty. Tato kapitola není zpracována příliš podrobně. Praktická část je věnována popisu výběru součástek, firmwaru mikroprocesoru a použitým postupům. Měření teploty je plně funkční, včetně BT komunikace. V práci však chybí návod, jak se s BT modulem spárovat. Přestože je v práci zmíněno, že se u zařízení předpokládá bateriový provoz, tak kapitola tomu věnovaná chybí. Naproti tomu velmi oceňuji nápad využít zbytkové teplo z trouby k napájení zařízení pomocí termoelektrického článku. Kladně také hodnotím odhalení chyby v měření teploty, určení její velikosti a její následné korekci. Co však postrádám je testovací měření navrženým zařízením na reálném pokrmu. Předloženou práci doporučuji po zodpovězení otázek k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 64619