POSPÍŠIL, J. Bezdrátové měření teploty připravovaného pokrmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Práce se zabývá konstrukcí modelu zařízení pro online sledování teploty připravovaného masa. Práce je rozdělena na teoretickou část, která popisuje teorii měření teploty a elektroniku potřebnou pro konstrukci. V praktické části je popsána vlastní konstrukce navrhovaného zařízení. Vzhledem k tomu, že se jedná o funkční model, tak by bylo vhodné do práce vložit i ukázky měření, grafy atd. Předloženou práci doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků a cílů zadání | B | ||
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Vlastní přínos a originalita | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | B | ||
Logické uspořádání práce a formální náležitosti | B | ||
Grafická, stylistická úprava a pravopis | C | ||
Práce s literaturou včetně citací | B | ||
Samostatnost studenta při zpracování tématu | A |
Bakalářská práce se zabývá vývojem bezdrátového měření teploty připravovaného pokrmu.Výstupem práce je funkční zařízení postavené na vývojovém kitu. V teoretické části se student podrobně seznámil s jednotlivými typy teploměrů a jejich principy, s mikrokontroléry a s jejich spánkovými režimy. V případě kapitoly věnované bezdrátovým technologiím se student věnuje pouze technologii Bluetooth (BT), která byla v práci využita k přenosu teploty. Tato kapitola není zpracována příliš podrobně. Praktická část je věnována popisu výběru součástek, firmwaru mikroprocesoru a použitým postupům. Měření teploty je plně funkční, včetně BT komunikace. V práci však chybí návod, jak se s BT modulem spárovat. Přestože je v práci zmíněno, že se u zařízení předpokládá bateriový provoz, tak kapitola tomu věnovaná chybí. Naproti tomu velmi oceňuji nápad využít zbytkové teplo z trouby k napájení zařízení pomocí termoelektrického článku. Kladně také hodnotím odhalení chyby v měření teploty, určení její velikosti a její následné korekci. Co však postrádám je testovací měření navrženým zařízením na reálném pokrmu. Předloženou práci doporučuji po zodpovězení otázek k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků a cílů zadání | B | ||
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | D | ||
Vlastní přínos a originalita | C | ||
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | C | ||
Logické uspořádání práce a formální náležitosti | B | ||
Grafická, stylistická úprava a pravopis | B | ||
Práce s literaturou včetně citací | A |
eVSKP id 64619