PANCHENKO, A. EKONOMICKÉ ASPEKTY INOVACE VE SPOLEČNOSTI CHUTNY VYBER S.R.O. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Bočková, Nina

předložená bakalářská práce je zpracována na velmi dobré úrovni bez zásadních chyb. Autorka splnila stanovený cíl práce, prokázala schopnost práce s literaturou, využila znalostí získaných studiem na Podnikatelské fakultě. Zpracovala iniciativně dopad inovace na podnik. V závěru práce se zamyslela i nad dopadem pandemie na hospodaření podniku a samotnou inovaci. Soustředila se i na vhodná doporučení pro podnik. Práci doporučuji k obhajobě a pokládám následující otázku: V rámci zákaznické perspektivy jste doporučila i uvedení nových výrobků zejména ukrajinských a ruských jídel. Jakou předpokládáte kupní sílu této enklávy a jakým podílem by se mohli podílet na tržbách rozvozu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Autorka splnila stanovený cíl závěrečné práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Autorka zvolila adekvátní postup řešení a pro dosažení cíle
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B V závěrečné práci jsou výsledky vhodně popsány a autorka prokázala schopnost výsledky své práce velmi dobře interpretovat.
Praktická využitelnost výsledků B Výsledky závěrečné práce jsou pro podnik přínosné, jinak nejsou využitelné univerzálně a v širším měřítku.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Závěrečná práce je napsána v souladu se směrnicí VUT včetně jejich příloh. Autorka použila relevantní terminologii, práce je uspořádána v souladu s zadáním. Drobný nedostatek spatřuji v ponechání samohlásek na konci řádků, což mírně snižuje kvalitu předložené práce
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Autorka zpracovala dostatečné množství informačních zdrojů, cituje je podle normy.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Žižlavský, Ondřej

Studentka se v závěrečné práci zaměřila na hodnocení ekonomických aspektů inovace ve společnosti Chutny vyber s.r.o. Závěrečná práce je vhodně strukturovaná a přehledná. Teoretická část prezentuje relevantní literární prameny. V analytické části je popsána podstata zaváděné inovace. Následující kapitola představuje výsledky hodnocení inovace na měsíční bázi roku 2019. Aplikace metodiky Balanced Scorecard na inovační projekt je diskutabilní. Tato metodika se používá pro hodnocení a řízení výkonnosti na úrovni podnikové strategie. Pro použití na úrovni projektu představuje Balanced Scorecard značně robustní metodu. Kladně hodnotím, že se studentka nepokoušela aplikovat Balanced Scorecard, ale pouze vybrané principy a logiku jednotlivých perspektiv. Závěrečná práce je vypracována na dobré úrovni, a proto ji doporučuji k obhajobě. V rámci obhajoby závěrečné práce žádám studentku o zodpovězení následující otázky: 1. Na základě jakých předpokladů a faktorů byly vybrány ukazatele pro jednotlivé perspektivy hodnocení inovace?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 127367