RYŠAVÁ, K. Návrh změn marketingového mixu konkrétního pekařství a cukrářství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Mráček, Pavel

V bakalářské práci autorka prokazuje schopnosti využít získané poznatky v analytické i návrhové části. V průběhu zpracování práce byla zřejmá osobní zkušenost autorky se zvolenou problematikou (analyzovanou společností), které dovedla vhodně využít nejen v samotných analýzách, ale také v následných návrzích. Práce jako celek má logickou strukturu. V analytické části autorka příjemným způsobem představuje největší konkurenty analyzované společnosti. Toto představení mohlo být podrobněji rozepsáno, aby bylo naprosto zřejmé, v čem a jak se od sebe jednotliví konkurenti liší (autorka o těchto konkurentech ví mnohem více, než je uvedeno v práci). Předložené návrhy jsou opodstatněné a směřují směrem k vytyčeným cílům. Autorka zde také prokazuje schopnost promyšleně popsat realizaci samotných návrhů (uvádí návrhy v konkrétních příkladech, nezapomněla náklady spojené s realizací ani na časový sled činností). Výsledky práce lze pro analyzovanou společnost označit za přínosné. Otázky k obhajobě: 1) V čem podle Vás z pohledu marketingového mixu mohou přispívat zaměstnanecké benefity vzhledem k odlišení se od konkurence a získání nových zákazníků? 2) Jaké trendy v oblasti pečiva lze podle Vás očekávat vzhledem ke spotřebitelskému chování?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Návrhy předložené v práci směřují k naplnění cílů uvedených v zadání práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autorka v práci využila standardního, vhodného postupu řešení a adekvátních metod.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autorka v práci prokazuje schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry.
Praktická využitelnost výsledků C Výsledky práce, ať už výstupy z analýz, tak i samotné návrhy jsou pro firmu přínosné. Přínos lze považovat za standardní co se prací tohoto typu klasifikačních týče.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce je přehledně a logicky členěna, využívá vhodné terminologie a je na dobré jazykové úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B V práci je využito adekvátních informačních zdrojů. Tyto jsou pak náležitě ocitovány.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Faltus, Robert

Bakalářská práce je založena na analýze marketignového mixu Pekařství a cukrářství Sázava s.r.o. Aplikační část je věnována detailnímu popisu současného stavu za využití analýzy marketingového mixu, marketingového výzkumu a dalších metod. Analýza je provedena velmi podrobně a vyúsťuje v návrh konkrétních opatření pro získání nových zákazníků, udržení stávajících a navýšení obratu. Klára Ryšavá prokázala schopnost analytického myšlení, zvládla detailně interpretova výsledky a navrhovat vlastní řešení. Některá řešení v současné době realizujeme - plánujeme založení účtu na Instagramu včetně soutěží. Vytyčené cíle byly splněny. Bakalářská práce je po formální i obsahové stránce na velmi dobré úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 119813