HÁNA, R. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Závěrečná práce je zpracována na odpovídající úrovni, autor zvolil tradiční strukturu práce, tj. rozdělení na teoretickou a praktickou část. Těžiště práce spočívá v praktické, resp. návrhové části. Oceňuji popis aktuálního stavu analyzované společnosti i provedení finanční analýzy, na základě které potom byla sestavena SWOT analýza a z ní potom student vycházel při navrhování opatření vedoucích ke zlepšení stávající situace. Práci doporučuji k obajobě a pokládám tyto otázky: 1) Konzultoval jste s firmou navržená opatření? Rozhodli se některé z nich zrealizovat? 2) Na základě jakých kritérií jste v tabulce 21 určil návrhy pro zařazení odběratelů do skupin a dobu splatnosti ve dnech?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | C | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | C |
Autor bakalářské práce zpracoval téma přehledně a jasně. V teoretické části jsou popsány všechny metody, které jsou následně využity i v části praktické. Cíle, které si autor práce stanovil byly splněny. Dosažené výsledky a návrhy řešení odpovídají úrovni bakalářského studia a mohou být nápomocné pro zlepšení finanční situace podniku. Práce splňuje formální i obsahové náležitosti a proto ji tedy doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | B |
eVSKP id 103135