SASKA, M. Marketingový mix vybraného hotelu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Mráček, Pavel

Práce je přehledně a logicky strukturovaná. V teoretické části práce bylo vhodnější podrobněji popsat marketingový mix s pohledu provozu hotelů/ ubytovacích zařízení či cestovního ruchu. V analytické části pak lze za nejvíce přínosnou považovat analýza stávající konkurence a analýza stávajícího marketingového mixu. Vhodné bylo podrobné rozepsání struktury a popisu stávajících zákazníků/hostů. Přehledně jak pak v práci pojat souhrn analýz, který napomáhá ucelenému obrazu o výsledcích. V návrhové části pak autor přináší ucelené návrhy na nový/upravený marketingový mix. U každého návrhu jsou pak vhodně přidané přínosy zavedení návrhu v praxi. Otázky k obhajobě: - Kolik procent návštěvníků hotelu tvoří česká klientela? - Od jakého počtu návštěvníků z konkrétní země by podle Vás bylo relevantní využít konkrétní jazykovou mutaci na sociálních sítí či na webu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autor v práci volí standardní postupy a metody.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autor prokázal schopnost přehledově interpretovat dosažené výsledky, na jejichž základě navrhuje návrhy pro zlepšení stávající situace.
Praktická využitelnost výsledků B Vzhledem k faktu, že společnost provozující analyzované zařízení ukončil těsně před dopsáním svoji činnost, lze považovat návrhy jako prakticky využitelné v případě, že by došlo k znovuobnovení činnosti. V případě znovuotevření je pak dobře také využitelné analýza stávající konkurence (tu by ale po uplynutí delšího času bylo dobré zkontrolovat, resp. doplnit o nová fakta či provést znovu).
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E Práce je přehledně členěna. V kapitole věnované cílům práce a metodám zpracování bylo vhodné rozepsat jaké metody, jakým způsobem a proč byly využity. Včlenění teoretického popisu analytickým metod v teoretické části práce se jeví trošku zbytečné. Teoretická část pak mohla být vzhledem k povaze práce podrobněji rozebrána.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Autor v práci využívá velkého množství informačních zdrojů, které jsou (i když občas s drobnými chybami) citovány.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Vudková, Lucie

Předložená diplomová práce je dobře zpracovaná. V práci se pozitivně projevuje autorova znalost hotelu, kterou efektivně využívá zejména v návrhové části, jejíž návrhy mají reálný potenciál k praktickému využití. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 103295