BENEŠOVÁ, H. Strategie českých obchodních řetězců v boji se zahraniční konkurencí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění cíle a rozsahu zadání | C | Cíle nejsou jednoznačně definovány, uvedení cíle v úvodu dává značný prostor pro jeho interpretaci. | |
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) | D | Teoretická část práce je omezená na minimum, autorka se teorií prakticky nezabývá, přistupuje rovnou k charakteristice obchodního prostředí. V situaci, kdy pracuje s výzkumy, přechází rovnou k interpretaci jejich výsledků, aniž by věnovala dostatečnou pozornost metodologii výzkumu, vymezení použitých metod... | |
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) | B | Analytická část je poměrně zdařilá, považuji ji za nejlépe zpracovanou část diplomové práce.I zde se ale vyskytují určité nedostatky - viz provedení SWOT analýzy, v části "Příležitosti" jsou uvedené faktory, které sem nepatří. | |
Odborná úroveň navrhované části | C | Závěry jsou formulované velmi obecně - je to zřejmě odraz nekonkrétně stanovených cílů. S uvedenými závěry nepolemizuji, obecné trendy jsou v práci dobře vystižené a autorka je interpretuje odpovídajícím způsobem, ale pro situaci analyzovaného obchodního řetězce z toho vyplývá jen minimum relevantních závěrů. | |
Přínos a praktické využití návrhu | C | Pro budoucí vývoj situace v Konzumu Ústí nad Orlicí z práce vyplývají pouze obecné závěry, doporučení nejsou rozpracována do potřebných detailů. | |
Iniciativa a samostatnost při zpracování | A | Autorka pracovala zcela samostatně a iniciativně. | |
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 | B | Absence sirší diskuse teoretických východisek - mezený výběr literatury... | |
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň | B | Práce má jasnou strukturu, ale autorka míchá obecná témata do částí, kde měla být jasná doporučení. |
eVSKP id 11616