KRABÁČ, L. Potravní doplňky k podpoře snižování nadváhy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
BP se zabývala zhodnocením kvality nízkoenergetického sladidla erythritolu ve vztahu ke snižování nadváhy. I přes počáteční problémy, související také z nezkušeností při vypracování odborného textu, pozitivně hodnotím samostatný a aktivní přístup při řešení zadaného úkolu. Jasně a přehledně zhodnotil vliv sladidla na změny glykemie i jeho senzorické hodnnocení. Vzhledem k uvedeným skutečnostem doporučuji práci ke schválení a navrhuji výborně/A
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | B | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | B |
Předložená bakalářská práce Lubomíra Krabáče je po všech hodnocených stránkách na vysoké úrovni. Literární část je sepsána kultivovaným jazykem a poskytuje dostatek výchozích informací pro zadané téma práce. Praktická část práce je tvořena dvěma diametrálně odlišnými typy experimentů, senzorickou analýzou a biochemicko-lékařským krevním testem. Z textu je patrné, že oba typy experimentů nečinily autorovi problémy a zvládl je na výbornou. Ze svých experimentů vyvodil odpovídající závěry a jednoznačně je formuloval. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 10129