KNÁPKOVÁ, M. Použití vysokorozlišovací analýzy křivek tání ke studiu baktérií mléčného kvašení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.
Bc. Monika Knápková během svého studia získala zkušenosti s celou řadou metod molekulární biologie. V rámci své diplomové práce získala celou řadu originálních výsledků, které úspěšně prezentuje a práci doporučuji k obhajobě.
| Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
|---|---|---|---|
| Splnění požadavků zadání | A | ||
| Studium literatury a její zpracování | A | ||
| Využití poznatků z literatury | A | ||
| Kvalita zpracování výsledků | A | ||
| Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
| Závěry práce a jejich formulace | A | ||
| Využívání konzultací při řešení práce | B | ||
| Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Předložená diplomová práce Bc. Moniky Knápkové pojednává o použití vysokorozlišovací analýzy křivek tání ke studiu bakterií mléčného kvašení. V teoretické části práce autorka pojednává o dané problematice s využitím řady odborné literatury. Rozsah i kvalita zpracování této části svědčí o výrazně aktivním přístupu studentky k řešení v dané oblasti. Z prezentace výsledků v experimentální části práce vyplývá, že studentka Knápková musela zvládnout řadu časově náročných kultivačních a především izolačních a molekulárních technik, prokázat značnou zručnost a trpělivost, jelikož pracovala s komplexní potravinovou matricí a velice příbuznými kmeny jednoho rodu. Velmi pozitivně hodnotím interpretaci získaných dat v diskuzi s kritickým srovnáním aktuálních výsledků z odborné literatury jiných autorů. Ke kvalitě práce přispívá také aktuálnost dané tématiky. Závěrem lze říci, že práce splnila všechny stanovené dílčí cíle, hodnotím ji stupněm výborný (A) a doporučuji k obhajobě.
| Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
|---|---|---|---|
| Splnění požadavků zadání | A | ||
| Logické členění práce | A | ||
| Kvalita zpracování výsledků | A | ||
| Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
| Využití literatury a její citace | A | ||
| Úroveň jazykového zpracování | A | ||
| Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
| Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 115254