MARTINŮ, M. Studium vlastností různých rostlinných olejů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Studentka přistupovala k řešení zadané problematiky svědomitě a velice samostatně. Velmi rychle zvládla metodiku práce a uskutečnila značné množství experimentů, které adekvátním způsobem vyhodnotila. Práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnotit stupněm A - výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | B | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
1. V práci je uvedeno, že tato diplomová práce navazuje na výsledky předchozí diplomové práce že diplomantka neprováděla analýzy od samého začátku měření. Zajímalo by mně tedy, jaký objem analýz prováděla sama diplomantka. 2. Kolik bylo prováděno paralelních měření při stanovování jednotlivých charakteristik rostlinných olejů. 3. Diplomantka uvádí, že páté měření (tj. po 288 dnech) čísla kyselosti neproběhlo za vhodných podmínek, jejichž příčinou byl pravděpodobně špatný roztok fenolftaleinu a proto nepřikládá naměřeným číslům kyselosti velký význam. Proč tedy tyto vzorky nebyly analyzovány znovu s novým roztokem felnolftaleinu. 4. Jakou konstantou byla násobena esterová čísla pro výpočet obsahu glycerolu ve vzorcích. 5. Čím si vysvětlujete, že u některých olejů mají čísla kyselosti vzorků skladovaných v lednici vyšší hodnoty než čísla kyselosti vzorků uchovávaných za laboratorních podmínek.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 2707