ŠTOURAČOVÁ, A. Vliv podmínek skladování na obsah aromaticky aktivních látek v tavených sýrech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Cílem této práce bylo sledovat vliv teploty a doby skladování na obsah aromatických látek a následně na senzorickou jakost sterilovaných tavených sýrů (sterilace 117°C 20 minut), vyráběných společností Madeta, a. s. Naměřené dílčí výsledky budou součástí komplexní studie týkající se dlouhodobé trvanlivosti sterilovaných tavených sýrů a širokých možností jejich praktického využití. Diplomantka bez problémů zvládla metodiku senzorického hodnocení, samostatně připravovala vzorky a správně vyhodnocovala získané výsledky. Stejně dobře si počínala při chemické analýze vzorků. Pracovala systematicky a svědomitě. Prokázala schopnost samostatně řešit zadané úkoly, dobře se orientovala v příslušné problematice. Velmi účinně využívala teoretické znalosti získané v průběhu studia na FCH VUT, které vhodně kombinovala se studiem doporučené domácí i zahraniční literatury.
| Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
|---|---|---|---|
| Splnění požadavků zadání | A | Zadání bylo splněno. | |
| Studium literatury a její zpracování | A | ||
| Využití poznatků z literatury | A | ||
| Závěry práce a jejich formulace | A | Závěry jsou formulovány jasně a srozumitelně. | |
| Kvalita zpracování výsledků | A | Výsledky jsou zpracovány formou tabulek a grafů. | |
| Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
| Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
| Využívání konzultací při řešení práce | A |
| Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
|---|---|---|---|
| Splnění požadavků zadání | A | ||
| Logické členění práce | A | ||
| Kvalita zpracování výsledků | B | ||
| Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
| Využití literatury a její citace | B | ||
| Úroveň jazykového zpracování | B | ||
| Závěry práce a jejich formulace | B | ||
| Formální úroveň práce – celkový dojem | B |
eVSKP id 2460