SEĎOVÁ, M. Návrh opatření pro zvýšení konkurenceschopnosti hotelu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Zich, Robert

Odborná úroveň navrhované části Jednoznačně pozitivně hodnotím využití hodnotového řetězce v návrhové části. Za nedostatek lze považovat nejasně specifikované cíle hotelu, ke kterým by měly návrhy směřovat. Přínos a praktické využití návrhu Návrhy jsou formulovány s důrazem na reálné možnosti hotelu a možnou aplikaci. Za správné lze považovat odlišení návrhů dle časového hlediska. Nedostatkem návrhů je chybějící vysvětlení souhrnného přínosu v dlouhodobějším horizontu. Vyčíslení je tak spojeno „pouze“ s náklady přímo spojenými s danými opatřeními. Iniciativa a samostatnost při zpracování Autorka pracoval iniciativně a samostatně. V přiměřené míře využívala možnosti konzultace. Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 Citace jsou v teoretické části uvedeny v dostatečné míře a vesměs jsou jasné. Velkým pozitivem je uvádění zdrojů také v části analytické . V některých místech jsou odkazy nepřehledné. Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň Nejednotná úprava obrázků a v některých případech horší kvalita. Splnění cíle a rozsahu zadání Cíle práce jsou definovány vhodným způsobem. Cíle práce a rozsah zadání lze považovat za splněné. Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) Teoretická část práce je postavena na kombinaci tradičních konceptů konkurenceschopnosti a marketingového pohledu Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) Pro samotnou analýzu jsou vhodně zvoleny metody a metodický postup je jasně vymezen. V jednom ze závěrů analýzy je uvedeno, že odběratelé hotelu mají nízkou vyjednávací sílu, protože jsou snadno nahraditelní. Je otázkou, zda tento závěr lze považovat za správný. Volbu hodnotového řetězce lze považovat za správnou. Přes poněkud popisný charakter vysvětluje základní aktivity i klíčovou hodnotu, na kterou se hotel zaměřuje. SWOT analýza je pojata výčtem faktoru s doplněním komentáře. Ne všechny faktory jsou správně zařazeny. Ne zcela dobře je vysvětlena návaznost výsledku SWOT a návrhové části, přestože ji nepochybně vymezit lze. Celkové hodnocení Práce jako celek má dobrou úroveň. Analýza je dostatečně podrobná a umožňuje formulovat relevantní závěry. Návrhová část má praktické uplatnění. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky Jakým způsobem byste hodnotila přínosy a náklady spojené s návrhy v dlouhodobém horizontu? Jak byste vymezila SMART cíle hotelu, které by odpovídaly Vašim návrhům?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Odborná úroveň navrhované části C
Přínos a praktické využití návrhu C
Iniciativa a samostatnost při zpracování A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 B
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C
Splnění cíle a rozsahu zadání C
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) B
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Mráček, Pavel

Velice kladně hodnotím dobře, věcně a přehledně zpracovanou analytickou část práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Zvolený přístup k řešení cíle práce B
Odborná jazyková úrověň B
Písemná a grafická úprava B
Úplnost vypracování B
Úrověň zpracování práce (originalita, zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) B
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos a praktické využití návrhu B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 51293