BOČEK, P. Návrh podnikatelského záměru pro založení restaurace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Student pracoval samostatně a iniciativně. Práce je i přes drobné chyby a opomenutí na dobré úrovni. Doplňující otázky: Student uvádí, že se chce orientovat na zdravější životní styl. Proto bych se chtěla zeptat, jak tento záměr koresponduje s nabízeným sortimentem. V kalkulaci příjmů počítáte s průměrnou útratou návštěvníků, která je ve všech měsících roku stejná, liší se jen počet návštěvníků. Opravdu lze předpokládat, že v realitě je průměrná útrata ve všech měsících stejná?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | C |
Autor práce v podnikatelském záměru uvedel téměř veškerá úskalí, která jsou s předmětem podnikání spjata. V některých případech zvolil poněkud irelevantní metody, jejichž výsledky nebyly zcela adekvátní s ohledem na typ podnikání. Výsledky však dobře zasadil do rámce problematiky, s kterou pracoval. Velice pozitivně hodnotím praktičnost práce a její průkazní hodnotu pro případného investora. Pokud bude autor práce při realizaci svého podnikatelského plánu patřičně flexibilní, má dle mého názoru velkou šanci na uchycení se na trhu a dosažení v práci vymezených cílů.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | A | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | C |
eVSKP id 103418