TVRDÍKOVÁ, J. Izolace DNA z probiotických druhů baktérií mléčného kvašení v potravinových doplňcích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Španová, Alena

Diplomantka při vypracovávání diplomové práce vyvinula mimořádné úsilí. Diplomová práce přináší nové, originální výsledky. Část výsledků diplomové práce byla publikována formou posteru na vědecké konferenci. Tím je práce nadstandardní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vojtíšková, Marie

V rámci řešení úkolu diplomové práce se podařilo úspěšně vypracovat zcela nový experimentální postup pro cílenou izolaci druhově specifické DNA buněk Lactobacillus paracasei s potenciálním praktickým využitím pro detekci zastoupení jednotlivých kmenů baktérií mléčného kvašení ve směsných potravinových doplňcích a to za využití úspěšně se rozvíjejících metod na bázi magnetické separace v systému streptavidin-biotin. Velice kladně hodnotím aktivní přístup autorky k časově náročné experimentální práci , zvládnutí celé řady molekulárně- biologických metod a schopnost prezentace výsledků na vědecké konferenci. Můžete uvést obecné podmínky efektivity selektivní izolace DNA ze směsi, za použití krátkého oligonukleotidu (20b) jako sondy ve srovnání se sondou, představovanou PCR produktem (80b)?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 16321