GRUJIĆ, K. Vliv doby míchání na stabilitu krémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.
Bakalářská práce pojednává o vývoji a charakterizaci BB krému. Studentka se zaměřila při přípravě krémů na vliv doby míchání a vlivu počtu otáček na stabilitu krémů, která byla měřena pomocí analytické odstředivky LUMiSizer. S prací a přístupem studentky k řešení její bakalářské práce jsem nad míru spokojená, odvedla velký kus práce. Příprava jednoho vzorku trvala 90 minut a připravila a zanalyzovala 35 vzorků. Jediné nedostatky bylo ve formulaci vět a používání správných tvarů při psaní bakalářské práce. Závěrečnou práci hodnotím stupněm A - výborně a doporučuji ji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | B |
Studentka Ksenija Grujić se ve své bakalářské práci zabývá přípravou přírodních BB krémů. Cílem práce bylo připravit BB krém, který se svými vlastnostmi přibližuje komerčním produktům. Ráda bych vyzdvihla, že práce probíhala ve spolupráci s firmou, tudíž byla velice přínosná jak pro firmu, tak pro studentku, neboť výsledky budou převedeny do praxe. Studentka připravila obdivuhodný počet vzorků (35), u kterých charakterizovala stabilitu pomocí přístroje LUMiSizer. Nebylo by na škodu vhodné vzorky charakterizovat subjektivním hodnocením od více respondentů, například formou dotazníku, to by ale pravděpodobně bylo nad rámec bakalářské práce. Chválím kvalitu pořízených fotografií krémů, ze kterých je patrná konzistence emulzí. V textu se objevují některá nešikovná souvětí, protože autorka nepíše v rodném jazyce, avšak na celkový dojem z práce to nemá vliv. V práci postrádám rešerši na téma řešené problematiky, především co se týče problémů při přípravě krémů, celkově by se práce s literaturou pro další práci měla zlepšit a více využít. U všech popisků obrázků a tabulek chybí tečky za větou. Všechny cíle bakalářské práce byly splněny. Oceňuji, že se studentka pustila do nelehkého úkolu přípravy emulzí a povedlo se připravit stabilní BB krém požadované konzistence. Práci doporučuji o obhajobě s celkovým hodnocením A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | C | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 116292