TRČKOVÁ, J. Podnikatelský záměr na založení obchodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Při zpracování práce pracovala studentka iniciativně, projevovala zájem o řešenou problematiku a prokázala schopnost samostatného řešení zadaného problému. Práce má ryze aplikační charakter. Formální úprava práce je na dobré úrovni a je přehledně uspořádaná. Umožňuje snadnou orientaci v textu, který je doplněn tabulkami s dobrou vypovídací schopností.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B |
V závěru práce autorka uvádí, že byl zpracován podnikatelský plán, jde patrně o autorčin omyl - podnikatelský plán zahrnuje mnohem více složek, a navíc cílem práce bylo zpracovat podnikatelský záměr. Práci doporučuji k obhajobě. Při obhajobě doporučujii zodpovědět následující otázky: 1. Vyvětlete rozdíl mezi podnikatelským záměrem a podnikatelským plánem 2. Uveďte jaká jsou hlavní rizika podnikatelského záměru tak, jak je představen ve vaší práci a jak by se dala snížit.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | C | Cíl práce byl splněn | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | V návrzích - kap. 3.3.2 a 3.3.3 není do odhadované výše zahrnuta celá řada nákladů, například náklady na likvidaci odpadu, nemá-li automobil chladicí zařízení musí z hygienických důvodů používat speciální boxy, dodržování hygienických předpisů a bezpečnostních předpisů, materiál na balení zboží, tašky na zboží ....) V na str.47 uvádí možnost propagace výrobků ochutnávkou hotových pokrmů - náklady však nikam zahrnuty nejsou (plastové talíře, příbiry, ubrousky, ...) | |
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | C | Autorka neuvádí odkud čerpala informace pro stanovení nákladů (str. 49 a dále). V teoretické ani praktické části není uvedena struktura podnikatelského záměru. |
eVSKP id 111858