HRDLIČKOVÁ, E. Reálné rozdělení nemovitosti areálu autoservisu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Šmahel, Milan

Práce splnila všechny úkoly vymezené zadáním. Teoretická část diplomové práce je zpracována v odpovídajícím rozsahu, s využitím převážné části dostupné literatury, fundovaně a přehledně. Analytická část práce je provedena na výborné úrovni. Práci doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Jakou přípravu na místní šetření, v jakém rozsahu a jaký postup při provádění místního šetření byste doporučila znalci, který dostal za úkol řešit reálné dělení nemovitostí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cílem práce bylo reálné rozdělení nemovitosti, stávajícího areálu autoservisu. Práce splnila všechny úkoly vymezené zadáním to je, ocenění nemovitosti před rozdělením, rozdělení nemovitosti v poměru vlastnických podílů 1/3 a 2/3, ocenění obou nově vzniklých nemovitostí a návrh na majetkové vypořádání spoluvlastníků.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretická část diplomové práce je zpracována v odpovídajícím rozsahu, s využitím dostupné literatury, fundovaně a přehledně.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Analytická část práce je provedena na výborné úrovni, jsou zde přehledně zpracovány popisy a výpočty obestavěného prostoru jednotlivých staveb. Jsou zde odpovídající popisy venkovních úprav a trvalých porostů. Je zde důkladně popsán návrh na reálné rozdělení nemovitosti, provedena rekapitulace ocenění nemovitosti před rozdělením a provedeno ocenění dvou rozdělením nově vzniklých nemovitostí. Je zde pomocí položkového rozpočtu provedeno vyčíslení nákladů na rozdělení nemovitosti a stručný a přehledný závěr.
Odborná úroveň diplomové práce A Odborná úroveň diplomové práce je výborná a to jak po stránce teoretické, tak po stránce praktické.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Poznatky získané při zpracovávání i výsledky diplomové práce jsou bezpochyby přínosem pro znalce zpracovávající posudky v oblasti reálného dělení nemovitostí.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Autorka nepracovala s veškerým dostupným množstvím odborné literatury. Citace použité literatury i přehled literatury uvedené v práci jsou až na několik výjimek provedeny v souladu s normou.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Textová část diplomové práce byla zpracována velmi pečlivě a přehledně. Obrázky, tabulky a přílohy jsou řádně označeny a popsány, jen některé z kopií projektové dokumentace v přílohách jsou otočeny o 180 stupňů. Odborná jazyková úroveň je velmi dobrá.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Klika, Rudolf

Jedná se o práci, která v celém rozsahu řeší problémy spojené s reálným rozdělením nemovitostí jak teoreticky tak prakticky v návrhu na reálné rozdělení skutečné nemovitosti včetně výpočtu předpokládaných nákladů pro jednotlivé spoluvlastníky dělených nemovitostí. Práce je zpracována na vysoké úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A
Obtížnost a správnost řešení A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň A
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 49526