ŠEBESTA, P. Vodou rozpustná slévárenská pojiva vytvrzovaná dehydratací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Práce plně splňuje požadavky a cíle zadání. Je napsána přehledně, logicky a srozumitelně. Má přehlednou grafickou úpravu. Student v bakalářské práci obsáhle zmapoval metody výroby jader metodami, při nichž se používá vytvrzování jádrové směsi dehydratací. Zmínil jak metody vyvinuté (a zčásti zavedené do výrobní praxe v zahraničí) tak i výsledky získané při dosud probíhajícím vývoji na VUT ÚST odboru slévárenské technologie. V práci hodnotí technologické i ekologické dopady použití různých pojivových systémů, cituje z poměrně velkého výběru zdrojů tuzemských i zahraničních zdrojů. Práci doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků a cílů zadání | A | ||
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Vlastní přínos a originalita | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | A | ||
Logické uspořádání práce a formální náležitosti | A | ||
Grafická, stylistická úprava a pravopis | A | ||
Práce s literaturou včetně citací | A | ||
Samostatnost studenta při zpracování tématu | A |
Velice kvalitně zpracovaná práce,student pochopil význam těchto nových technologií především i z požadavků na současnou ekologii slévárenské výroby. Významná je rozsáhlá k problematice uvedená literatura.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků a cílů zadání | A | ||
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Vlastní přínos a originalita | A | ||
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | B | ||
Logické uspořádání práce a formální náležitosti | A | ||
Grafická, stylistická úprava a pravopis | A | ||
Práce s literaturou včetně citací | A |
eVSKP id 63236