VAŠINKOVÁ, D. Analýza životního stylu vysokoškolských studentů z pohledu stravovacích návyků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Studentce se podařilo zpracovat cenné informace o životním stylu vysokoškolských studentů se zaměřením na stravování a stravovací návyky. Pro VUT v Brně na základě získaných informací zpracovala návrhy pro edukaci studentů a na změny ve stravovacích zařízeních - menzy i fakultní bufety a potavinové automaty. Práci hodnotím jako výbornou. BP doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | Studentka prostřednictvím rozsáhlého dotazníkového šetření provedla analýzu stravovacích návyků a postojů k nim mezi vysokoškolskou populací. Na základě zjištěných informací zpracovala vlastní návrhy pro edukaci studentů VUT v Brně a pro změnu a rozšíření stravovacích služeb v rámci kolejí a menz a na fakultách. Cíl práce byl splněn na výborné úrovni. | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | A | Studentka využila značně rozsáhlého souboru otázek v vlastním dotazníkovém šetření a získala informace o životním stylu, zejména však o způsobu, formách a postojích ke stravování vysokoškolských studentů. Zvolený postup řešení s využitím analýz pro přípravu návrhů na změnu byl na výborné úrovni. | |
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | A | Studentka výborně prokázala schopnost interpretovat získané informace. Cenné jsou grafy a tabulky všech odpovědí zařazené do přílohy. Pro diskusi nad výsledky studentka využila statisticky zajímavé odpovědi studentů a prostřednictvím nich vytvořila svoje návrhy na změny. | |
Praktická využitelnost výsledků | A | Všechna, v dotazníkovém šetření získaná data, jsou v praxi výborně využitelná pro další práce se zaměřením na analýzu životního stylu vysokoškolských studentů. Rovněž navrhovaná opatření mají praktickou využitelnost. | |
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | Struktura a zejména rozsah práce přesahují rámec BP. Použitá terminologie a odborná jazyková úroveň jsou na velmi dobré úrovni. | |
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B | Práce s informačními zdroji odpovídá normě a je na velmi dobré úrovni. |
Práce studentky Dominiky Vašínkové je věnována problematice životního stylu vysokoškolských studentů se zaměřením na jejich stravovací návyky. Práce je sepsána na 73 stránkách, obsahuje 3 přílohy, které nejsou číslovány, s minimem překlepů a chyb. Autorka uvádí 42 správně citovaných literárních zdrojů. Po formální stránce je práce členěna obvyklým způsobem, jednotlivé kapitoly jsou vyváženy, teoretická část shrnuje všechny potřebné informace k pochopení dané problematiky. Práce splnila cíle zadání, byla provedena analýza stravovacích návyků formou dotazníku s 64 vhodně pokládanými otázkami, Zpracování získaných dat je provedeno přehledně v grafech s diskusí získaných výsledků. Na základě SWOT analýzy vhodně navrhuje řešení nepříznivé situace s kvalitou stravování studentů formou edukačních workshopů. Pro jejich realizaci zpracovala program, ekonomickou a SWOT analýzu. Na základě výše uvedených skutečností i s přihlédnutím k hodnocení dílčích kritérií doporučuji práci k obhajobě a hodnotím výborně (A).
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | A | ||
Práce s informačními zdroji | B |
eVSKP id 82466