PLACHTOVÁ, K. Moderní rostlinné oleje využitelné v potravinářství a kosmetice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Zemanová, Jana

Studentka Kateřina Plachtová zpracovala svou bakalářskou práci na téma Moderní rostlinné oleje využitelné v potravinářství a kosmetice. Studentka k tématu přistupovala velice aktivně. Velmi dobře zvládla metodiku experimentální práce, pracovala systematicky a zodpovědně. Prokázala schopnost samostatně řešit zadané úkoly, v příslušné problematice se dobře zorientovala. Dokázala využít svých teoretických znalostí, získaných v průběhu dosavadního studia na FCH VUT, a tyto vhodně kombinovala s poznatky z původní vědecké literatury dokázala. Výstupy své experimentální činnosti adekvátním způsobem vyhodnotila. Práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnotit stupněm A - výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Mravcová, Ludmila

Předložená bakalářská práce je klasicky členěna na část teoretickou a experimentální. K vypracování teoretické části studentka použila nadprůměrný počet literatury (128 citovaných zdrojů). Oceňuji shrnutí získaných poznatků do přehledných tabulek. V tabulce 4 chybí jednotky pro uvedené číselné hodnoty. Popis použitých analytických metod mohl být rozsáhlejší. V experimentální části jsou na úvod popsány všechny použité chemikálie, přístroje a uvedeny postupy experimentů. Získaná data jsou shrnuty do přehledných grafů. Celkově práce působí uceleným dojmem a její jazykové zpracování je na vysoké úrovni. Studentka výsledky patřičně komentovala a srovnala s dostupnou literaturou. V práci bych uvítala (alespoň v příloze) uvedený chromatogram analyzovaných vzorků. Protože v teoretické části je výskyt jednotlivých mastných kyselin udáván v procentech, bylo by vhodné k výsledkům přidat i tento údaj pro jednodušší srovnání. Studentka splnila zadání své bakalářské práce, kterou doporučuji k obhajobě a hodnotím ji stupněm A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 124027