BENEŠOVÁ, P. Analýza spokojenosti zákazníků stravovacích zařízení v Litomyšli a návrh na zřízení nového [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Chalupský, Vladimír

Předložená práce pojednává o typickém marketingovém problému - tj. o analýze spokojenosti zákazníků se službami (v tomto případě restauračních zařízení) a vyúsťuje v návrh zřízení nového restauračního zařízení. Analytická část snese nejpřísnější kritéria hodnocení - výběr metod a jejich provedení svědčí o dokonalé znalosti diplomantky. Návrhová část obsahuje řadu doporučení - některá z nich podle mého názoru vyžadují upřesnění. Jde například o ekonomické úvahy o pořizovacích či měsíčních "výdajích". Tyto jsou zde uvedené jen v "globálních číslech", aniž by byly doloženy podrobnější strukturou položek. Konkrétně jde např. o vyjasnění výše výdajů na stavební úpravy, vybavení, nábytek a IS (viz tab. 19). V rámci obhajoby prosím o odpověď na tyto otázky: - V čem vidíte největší rizika pro úspěšné zavedení nového stravovacího zařízení v Litomyšli a jak jim lze čelit? Jakou formu propagace hodláte při realizaci Vašeho návrhu využít?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle práce jsou formulovány v úvodu, provedení analýz je provedeno s přehledem, doporučení návrhů na zřízení nového restauračního zařízení má určité slabiny - viz další komentáře.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Analytické přístupy jsou zcela opodstatněné, autorka využila širší škálu přístupů k získání potřebných informací, včetně primárního výzkumu pomocí dotazování.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Ze získaných informací autorka vyvodila relevantní závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Výsledky mohou být využité při sestavení business plánu a realistické marketingové strategie, některá doporučení ale potřebují obsáhlejší zdůvodnění.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Bez připomínek.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A V pořádku
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Donabauer, Petr

Diplomová práce je logicky uspořádána, analýzy a následný návrh řešení je přehledný a srozumitelný. Diplomantka při řešení prokázala hluboké teoretické i praktické znalosti a schopnost pracovat s odbornou literaturou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 66996