VOJTASOVÁ, T. Analýza funkčních vlastností proteinových izolátů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2024.
Tereza Vojtasová pracovala na tématu, který má velice praktický význam pro vývoj nových vysokoproteinových potravinářských produktů. Studentka během realizace své BP nastudovala dopodrobna teoretický základ, což přispělo ke hladkému průběhu experimentů. Tereza Vojtasová byla při laboratorní činnosti velice pečlivá, pracovala systematicky a realizovala experimenty v celém plánovaném rozsahu. Aktivně diskutovala o výsledcích s vedoucím i školitelkou specialistkou. Studentka si poradila se zpracováním velkého množství experimentálních dat, pomocí statistických postupů je vyhodnotila a předložila kvalitní text, který splňuje všechny nároky na VŠKP na FCH VUT. Tereza Vojtasová do práce vložila velkou část svých originálních myšlenek. Celkově jsem byl s výkonem studentky spokojen, prokázala schopnosti vědecky pracovat a psát slohově velmi čitelné texty. Její výkon i samotnou bakalářskou práci hodnotím známkou A - výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A |
Práce studentky Terezy Vojtasové je vypracována podle zadání, všechny cíle práce byly splněny. Práce je logicky členěna do základních kapitol dle požadavků na zpracování VŠKP. V práci je minimum chyb, špatně naformátován je pouze obsah práce a abstrakt. Teoretická část je zpracována na 13ti stanách a jedná se o kvalitní rešerši k řešené problematice. Studentka zde stejně jako v dalších částech práce používá odkazy na relevantní literaturu (celkem 87 informačních zdrojů). Je škoda, že studentka v této části práce při charakterizaci dílčích proteinů neuvedla přehled aminokyselinového složení těchto proteinů. V experimentální části totiž studentka provádí řadu experimentů, jejichž výsledky často s aminokyselinovým složením bílkovin souvisí. Praktická část práce je velmi dobře zpracována, vše potřebné je důkladně popsáno, takže všechny testy by bylo možné snadno zreprodukovat. Samotné experimenty jsou precizně provedeny, výsledky jsou dobře zpracovány a i když chybí zmíněný odkaz na aminokyselinové složení, jsou dobře popsány a konfrontovány s jinými pracemi. V závěru studentka shrnuje všechna podstatná zjištění a uvádí možné aplikace proteinů v potravinářství. Posuzovaná bakalářská práce je velmi kvalitní, splňuje požadavky kladené na VŠKP a práci doporučuji k obhajobě s celkovou známkou A-výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 157258