VORÁLEK, J. Vstřikovací systém s tlakovým zásobníkem pro pohonné jednotky osobních automobilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2023.

Posudky

Posudek vedoucího

Dundálek, Radim

Student prokázal zájem o zadané téma. Používal odpovídající odbornou literaturu a i po grafické stránce je práce na dobré úrovni. Autor v průběhu vypracovávání práce aktivně přistupoval ke konzultacím, na kterých měl vždy připraveno několik dotazů, případně konkrétní oblast, kterou chtěl prodiskutovat. Použité metody mají výhradně rešeršní charakter.  Student má všechny předpoklady pro úspěšnou obhajobu práce a dokončení bakalářského studia.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Prokop, Aleš

Bakalářská práce pana Vorálka se zabývá vstřikovacími systémy s tlakovým zásobníkem pro pohonné jednotky osobních automobilů. Věcná část je obsažena na 30 stranách a je rešeršního charakteru. Po stránce formálních náležitostí chci upozornit, že textová náplň abstraktu neodpovídá požadavkům, kladeným na tuto část. V samotné práci se na začátku student krom krátkého pohledu do historie věnuje klíčovým funkcionalitám a sumarizaci hlavních částí. Kapitoly vysokotlaká a nízkotlaká část se zabývají hlubším popisem klíčových komponent po stránce principiální, funkční, a pouze okrajově konstrukční. Následuje kapitola poruchy systému common rail, která spíše praktickou formou popisuje možné příčiny nesprávné funkce systému, zde bych vytknul čerpání pouze z jednoho, ne příliš důvěryhodného zdroje. Ke konci práce student uvádí 2 příklady aplikace systému na konkrétní pohonné jednotky, kde jsou zmíněny konkrétní technické parametry, ovšem postrádám zde poskytnutí detailnějších informací z hlediska řízení, či konstrukce. Práce je psána čtivou formou s malým množstvím gramatických a formálních chyb. Kvalita a vhodnost použitých obrázků je průměrná. Z hlediska vyvození vlastních závěrů zde vidím značnou rezervu. Doporučil bych například hlubší zpracování otázky perspektivy, či budoucího vývoje. Cíle práce byly splněny, práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti D
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací D
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 149843