SVOBODOVÁ, H. Podnikatelský záměr - založení nového podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Heralecký, Tomáš

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Ptáček, Roman

Hlavním cílem práce je vytvoření podnikatelského záměru - založení podniku Shisha Cafe & Bar OÁZA, s.r.o. V teoretické části se autorka věnuje nejdříve obecným pojmům týkající se podnikání, jeho možných právních forem a sestavování podnikatelského plánu, což je s ohledem na cíl práce stěžejní část. Analytická část má ovšem trochu jinou strukturu. Začíná marketingovým průzkumem, analýzou vnějšího prostředí a končí SWOT analýzou. Návrhová část je tvořena podnikatelským plánem zahrnujícím i ekonomickou kalkulaci i stručnou analýzu rizika, včetně možných opatření ke zmírnění jejich dopadů. K podnikatelskému plánu mám několik dotazů: Budou skutečně s ohledem na navrhovanou otevírací dobu stačit 2 zaměstnanci + 1 brigádník na DPP? Kalkulace cen byla prováděna před několika měsíci. Došlo k nějakým výraznějším změnám v cenách, příp. v marži v souvislosti s vysokou mírou inflace? Bod zvratu (kap. 4.8.) je počítán za rok? Nebo za jiné období?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 139884