SVOBODOVÁ, H. Podnikatelský záměr - založení nového podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | C |
Hlavním cílem práce je vytvoření podnikatelského záměru - založení podniku Shisha Cafe & Bar OÁZA, s.r.o. V teoretické části se autorka věnuje nejdříve obecným pojmům týkající se podnikání, jeho možných právních forem a sestavování podnikatelského plánu, což je s ohledem na cíl práce stěžejní část. Analytická část má ovšem trochu jinou strukturu. Začíná marketingovým průzkumem, analýzou vnějšího prostředí a končí SWOT analýzou. Návrhová část je tvořena podnikatelským plánem zahrnujícím i ekonomickou kalkulaci i stručnou analýzu rizika, včetně možných opatření ke zmírnění jejich dopadů. K podnikatelskému plánu mám několik dotazů: Budou skutečně s ohledem na navrhovanou otevírací dobu stačit 2 zaměstnanci + 1 brigádník na DPP? Kalkulace cen byla prováděna před několika měsíci. Došlo k nějakým výraznějším změnám v cenách, příp. v marži v souvislosti s vysokou mírou inflace? Bod zvratu (kap. 4.8.) je počítán za rok? Nebo za jiné období?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji | B |
eVSKP id 139884