MALÍKOVÁ, J. Stanovení kvalitativních parametrů vybraných odrůd pšenice ozimé [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2024.

Posudky

Posudek vedoucího

Lolková, Andrea

Studentka Jana Malíková prezentuje práci „Stanovení kvalitativních parametrů vybraných odrůd pšenice ozimé". Studentka při tvorbě textu pracovala samostatně a přistupovala k řešení dílčích úkolů svědomitě a aktivně. Studentka pracovala výborně se zdroji a orientaci v odborné literatuře si osvojila velmi rychle. Na mnoha příkladech dokazuje, že problematiku ovládá. Teoretická část je formálně pěkně zpracovaná a obsahuje potřebné informace. Popisuje základní surovinu pro mlýnské zpracování – tedy pšenici. Podrobně líčí stavbu zrna a jeho složení, charakterizuje vybrané odrůdy pšenice a popisuje nejvýznamnější choroby této plodiny. Praktické úkoly zvládala studentka samostatně, výsledky zpracovala, vyhodnotila a diskutovala přesvědčivě. Práci proto hodnotím za A – výborně a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kolouchová, Ladislava

Bakalářská práce je po všech stránkách zpracována kvalitně, je patrný autorčin zájem o téma a její zkušenosti získané v praxi v mlýnském provoze. Teoretická část práce je zpracována s dostatečným vysvětlením významu hodnocených parametrů potravinářské pšenice a poskytuje dostatečný vhled do problematiky hodnocení mlýnské suroviny, který vytváří rámec pro praktickou část předkládané práce. Při zpracování bakalářské práce prokázala Jana Malíková schopnost pracovat s hodnotícími parametry, znalost citační normy a pravidel formálního zpracování. Předkládaná bakalářská práce splňuje po všech stránkách stanovené požadavky. Na straně 52 je uvedeno, že rozdíl v N- látkách může být způsoben různými agrotechnickými postupy. Přitom při kontrolním odrůdovém pěstování by agrotechnické podmínky měly být stejné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Logické členění práce B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 148967