KRISTOVÁ, M. Identifikace vybraných genů v bakteriích mléčného kvašení se zaměřením na potravinové doplňky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Studentka k řešení úkolů diplomové práce přistupovala aktivně, s výrazným zájmem a pracovním nasazením. V průběhu řešení diplomové práce získala originální výsledky, z nichž část byla úspěšně prezentovaná formou posteru na vědecké konferenci (XIV. Setkání biochemiků a molekulárních biologů, 20.-21.4.2010 v Brně). Tím je práce nadstandardní.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Předložená diplomová práce je velmi obsažná, zaměřená na vypracování spolehlivých metod s vysokou reprodukovatelností pro analýzu a studium společenství mikroorganismů bez nároků na kultivaci. K práci mám jen níže uvedené připomínky : a) u elektroforeogramů - chybí označení velikosti PCR produktů a metoda pro jejich výpočet , b) ve vzorcích DNA z kontrolních kmenů poměr A260/A280 >2 odhalil přítomnost RNA ( tab.22 str. 46,diskuse str.83): nejsou výsledky titračních experimentů na množství templátové DNA v PCR na obr.20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 35 částečně zkresleny ? Jsou výrobky potravinových doplňků patentově chráněny a lze provádět testy na deklarované složení mikroorganismů?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 24587