KRÁLOVÁ, P. Přídavek oxidu uhličitého do mléka pro výrobu sýrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Kvasnička, Miloš

Objasněte komisi přídavek plynného oxidu uhličitého do teplého mléka ( 30-34°C), který jde proti pravidlům rozpustnosti plynů v mléce, (lépe by bylo rozpouštět plyn v mléce studeném). Čím jste zabezpečila reakci ox. uhličitého v mléce i při tak vysoké teplotě? Proč plyn ihned nevyprchal?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hrstka, Miroslav

Výborná, technologicky zaměřená práce s přímým využitím v praxi. Výsledky jsou velmi kvalitně zpracovány a erudovaně diskutovány. Rovněž po formální a jazykové stránce má práce vysokou úroveň. Připomínky: 1) V abstraktu chybí nejdůležitější výsledky práce. 2) Kapitola 1.6 by podle mého názoru měla být úvodní kapitolou všeobecné části. 3) Ve výsledcích bych považoval za vhodnější spojit kapitoly 3.1 a 3.4. 4) Závěr je psán částečně formou diskuse, dle mého názoru by mohl být stručnější a některá tvrzení by mohla být formulována přesněji.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 24085