NENTVICHOVÁ, A. Jednorázový sensor amoniaku pro inteligentní obaly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2021.
Diplomantka prokázala výborně se zorientovat v dané problematice. Splnila všechny požadavky, které byly kladené na DP. Průběžně získávala nové informace studiem vědeckých časopiseckých publikací, odborné literatury a z internetu. Zpracovala rešerši na téma chemické sensory pro inteligentní obaly s důrazem na sensory amoniaku, kterou v teoretické části ještě doplnila problematikou znehodnocení masa, která hraje v této práci důležitou roli. V průběhu celé práce přistupovala k řešení úloh aktivně, pečlivě a se zájmem. V laboratoři prokázala zručnost a praktičnost, osvojila si všechny potřebné laboratorní postupy a metody. Naměřené data konzultovala, rozsáhlé soubory dat samostatně zpracovávala a dokázala z nich vyvodit adekvátní závěry. Výsledkem její práce je kalibrovatelný indikátor amoniaku na bázi přírodních surovin – chitosanu a kurkuminu.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Náplň diplomové práce zabývající se chemickými sensory reagujícími na různé koncentrace amoniaku plně odpovídá jejímu zadání. Rozsah laboratorních experimentů byl dostatečně široký a prokázal funkčnost navrženého pH sensoru reagujícího na přítomnost amoniaku barevnou změnou. Složení sensoru bylo zkonstruováno za účelem indikace nežádoucích chemických a biologických změn, ke kterým může dojít v průběhu skladování potravin bohatých na bílkoviny. Zejména oceňuji praktický přístup diplomantky k ověření funkčnosti navrženého sensoru na reálných potravinách a invenci při řešení optimálního experimentálního uspořádání.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 131426