NENTVICHOVÁ, A. Jednorázový sensor amoniaku pro inteligentní obaly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselá, Mária

Diplomantka prokázala výborně se zorientovat v dané problematice. Splnila všechny požadavky, které byly kladené na DP. Průběžně získávala nové informace studiem vědeckých časopiseckých publikací, odborné literatury a z internetu. Zpracovala rešerši na téma chemické sensory pro inteligentní obaly s důrazem na sensory amoniaku, kterou v teoretické části ještě doplnila problematikou znehodnocení masa, která hraje v této práci důležitou roli. V průběhu celé práce přistupovala k řešení úloh aktivně, pečlivě a se zájmem. V laboratoři prokázala zručnost a praktičnost, osvojila si všechny potřebné laboratorní postupy a metody. Naměřené data konzultovala, rozsáhlé soubory dat samostatně zpracovávala a dokázala z nich vyvodit adekvátní závěry. Výsledkem její práce je kalibrovatelný indikátor amoniaku na bázi přírodních surovin – chitosanu a kurkuminu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kořínková, Radka

Náplň diplomové práce zabývající se chemickými sensory reagujícími na různé koncentrace amoniaku plně odpovídá jejímu zadání. Rozsah laboratorních experimentů byl dostatečně široký a prokázal funkčnost navrženého pH sensoru reagujícího na přítomnost amoniaku barevnou změnou. Složení sensoru bylo zkonstruováno za účelem indikace nežádoucích chemických a biologických změn, ke kterým může dojít v průběhu skladování potravin bohatých na bílkoviny. Zejména oceňuji praktický přístup diplomantky k ověření funkčnosti navrženého sensoru na reálných potravinách a invenci při řešení optimálního experimentálního uspořádání.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 131426