LAJTMAN, R. Sledování chemických změn v mleté kávě skladované různými způsoby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.
Student splnil požadavky zadání. Své práci se intenzivně věnoval, včas vypracoval teoretickou část diplomové práce. Při tvoření své práce studoval dostupnou literaturu a aplikoval poznatky z literatury do svojí práce. Student byl velmi samostatný, v laboratoři pracoval velmi pečlivě, všechna naměřená data průběžně zpracovával a konzultoval postup svojí práce s vedoucím. Zpracované výsledky dokázal ve své práci student řádně okomentovat a nakonec správně formuloval závěr svojí práce. Vzhledem k bezproblémovému průběhu experimentální části a zpracování celé diplomové práce doporučuji práci k obhajobě s hodnocením "výborně-A"
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
Diplomová práce se zabývá problematikou sledování kvality kávy a jejích změn během skladování. Teoretická část vychází z celkem 58 poměrně kvalitních literárních zdrojů, většinou časopiseckých vědeckých publikací. Je zpracována poměrně stručně, ale zajímavě, a pokud pominu drobné problémy s interpunkcí, prakticky bez překlepů a formálních chyb. Postrádám zde podrobnější přehled aplikací v dané oblasti, popis již publikovaných poznatků – např. přehled aromatických látek dosud identifikovaných v kávě, a které jsou považovány za klíčové. Nicméně kapitola podává ucelený přehled dané problematiky a lze ji považovat za dostatečný podklad pro experimentální část. Podstatou experimentální části byl jednoduchý skladovací pokus, kdy byly sledovány změny v obsahu vody, vlhkosti a aromatického profilu mleté kávy skladované v pěti různých obalech. Pro jednotlivá stanovení byly použity standardní metody, zavedené na ÚCHPBT. Získané výsledky jsou prezentovány formou tabulek a grafů; výsledky jsou správně interpretovány a stručně diskutovány. Chybí popis statistického zpracování výsledků. Závěry práce výstižně shrnují zjištěné experimentální poznatky Celá práce je zajímavá a přes uvedené nedostatky po stránce obsahové i formální splňuje požadavky na magisterskou diplomovou práci a doporučuji ji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A |
eVSKP id 124021