AKWARI, M. Využití magnetických částic při izolaci DNA z vybraných zeleninových výrobků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Kovařík, Aleš

Studentka testovala mikrometodu izolace DNA z tepelně zpracovaných potravinových výrobků a navrhla optimální postup pro izolaci DNA z rajského protlaku a kečupu. Studentka musela při řešení diplomové práce zvládnout náročné metody. Práce přinesla originální výsledky. Cíle diplomové práce splnila.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Rittich, Bohuslav

Diplomová práce je zaměřena na izolaci DNA z reálných vzorků potravin (rajčata a tepelně upravené výrobky z rajčat), které obsahují inhibitory PCR. DNA byla izolována s použitím tří druhů magnetických nosičů. K identifikaci rostlinné DNA byla použita konvenční polymerázová řetězová reakce (PCR). Výsledky jsou odpovídajícím způsobem interpretovány. Práce obsahuje nové výsledky týkající se izolace DNA různými typy magnetických nosičů. Práce je logicky členěna, je napsána srozumitelně a pouze s menšími formálními nedostatky (správně je ethanol).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 99541