KABELÁČ, M. Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Hanušová, Helena

K práci mám drobné připomínky. Členění kap.1 mohl autor provést promyšleněji a systémověji. Závěry z analýz měly být uvederny v závěrečné kapitole analytické části. U propočtů jednotlivých ukazatelů nejsou uvedeny oborové průměry a autor nezmiňuje, proč je nevhodné je uvádět. Obrázek č. 7 mohl být doplněn o časové údaje na ose x, tak aby bylo zřejmé, ve které fázi se Topforsport s.r.o. v současnosti nachází. Bakalářská práce je zpracována na dobré úrovni, autor u jednotlivých propočtů dosazuje jednotlivé položky do vzorců, u většiny ukazatelů jsou použity grafy, jejichž podobu autor volí tak, aby se zvýšila vypovídací schopnost vývoje jednotlivých ukazatelů. Předložené návrhy reagují na zjištěnou situaci a reflektují specifika Topforsport, s.r.o., jsou invenční a realizovatelné, umožní zlepšit zjištěný stav. Předkládanou bakalářskou práci doporučuji k obhajobě. Při obhajopbě doporčuji zodpovědět následující otázku: Uveďte, z jakých důvodů je nevhodné porovnávat hodnoty ukazatelů Topforsport s.r.o. oborovými průměry

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíl práce byl splněn. Cíl práce ze zadání autor parafrázuje na str. 12, a vynechává část týkající se vyhodnocení současné situace, tato část v práci není uvedena samostatně je až v úvodu návrhové části na str.65.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup je standardní od teoretických východisek k stručné charakteristice Topforsport s.r.o. a k výpočtům ukazatelů finanční analýzy v obvyklém pořadí.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Skalník, Jaromír

Bakalářská práce svým rozsahem splnila stanovené cíle. V teoretické části byly podrobně popsány zvolené metody a ukazatele, které byly následně využity v analytické části. Účetní výkazy byly autorem převedeny do metodiky platné od roku 2016, čímž byla navýšena míra porovnatelnosti ukazatelů. Propočty finanční analýzy jsou doplněny dosazením do vzorců a grafy. S přihlédnutím ke specifikům oboru společnosti jsou navržená opatření vhodně zvolená a mohla by společnosti Topforsport s.r.o. pomoci ke zlepšení stávající situace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 119482